28/10/2021 | Yazar: Aslı Alpar

Tunus’ta LGBTİ+ hakları için mücadele eden Damj Derneği’nin başkanı Badr Baabou iki polis memuru tarafından darp edildi.

Tunus’ta LGBTİ+ aktivistine polisten saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: 2018'de Tunus, Chedly Ben Ibrahim/NurPhoto

UYARI: Bu haber şiddete ilişkindir. Detaylara girilmese de yaşananlar aktarılmaktadır. İçerik daha önce şiddete, ayrımcılığa, nefrete uğrayan ya da şahit olan kişiler için o anları tetikleyebilir, travmatik etkiler yaratabilir. Böyle bir durumda size destek olabileceğini düşündüğünüz ruh sağlığı uzmanına ulaşabilir, şehrinizdeki LGBTİ+ oluşumu ile bağlantıya geçebilir veya destek için 17 Mayıs Derneği’ne yazabilirsiniz.

Tunus’ta LGBTİ+ hakları için mücadele eden Damj Association for Justice and Equality’nin başkanı Badr Baabou 21 Ekim’de iki polis memuru tarafından darp edildi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) duyurduğu saldırı, Baabou 21 Ekim Perşembe akşamı evine dönerken Tunus şehir merkezinde gerçekleşmiş.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden Rasha Younes, “Bedir Baabou'ya yönelik saldırı, onu ve diğer LGBT hakları aktivistlerini susturmak için tehlikeli bir yol. Tunus’ta yetkililer Baabou'nun şikâyetini hızla işleme almalı, olayı araştırmalı ve saldırganlardan hesap sormalı” dedi.

Saldırganlar, Baabou'nun cüzdanını, kimlik belgelerini, cep telefonunu ve derneğin danışanlarının şahsi bilgilerinin içinde olduğu dizüstü bilgisayarını ele geçirdi. HRW, hem Damj Derneği’nin hem de saldırıya uğrayan Baabou’nun; örgütün kurulduğu 2005 yılından bu yana kolluk güçleri tarafından saldırıya uğrayan LGBTİ+’lar için polise çok sayıda şikayette bulunduğunun altını çiziyor.

“Nefes alamıyorum”

Baabou yaşadığı saldırıyı şöyle anlatıyor: “Beni yere ittikten ve eşyalarımı çaldıktan sonra, polis memurları defalarca beni yumruklayıp tekmeledi. Biri bağırmamayayım diye botuyla boğazıma bastırdı. Nefes alamıyordum. Çevredekiler müdahale etmeye çalıştığında adamlardan birinin ‘Biz polisiz. Polise hakaret edip hakkımızda şikayette bulunanların cezası budur’ dediler.”



Etiketler: insan hakları, dünyadan
İstihdam