17/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Tunus’ta eşcinsel, biseksüel ve trans kadın örgütü Chouf üyesi iki kadın, nefret saldırılarına maruz kaldı.

Tunus’ta eşcinsel, biseksüel ve trans kadın örgütü Chouf üyesi iki kadın, nefret saldırılarına maruz kaldı.
 
Chouf’un 8 Mart posteri: Gül istemiyorum. Eşitlik, güvenlik ve haklarımı istiyorum.
 
Tunus’ta geçtiğimiz hafta eşcinsel, biseksüel ve trans kadın örgütü Chouf üyesi iki kadın tecavüz ve fiziksel şiddete maruz kaldı.
 
Kadınlardan biri, bıçak zoruyla bir erkeğin tecavüzüne uğrarken diğeri saldırgan bir erkek grubu tarafından dövüldü. Saldırganlar kadına “bir kadınla evlenmek istiyorsan dövüşüp dövüşemediğini göstermelisin” dedi.
 
“Saldırıları polise bildiremiyoruz”
 
Kaos GL Derneği’nin Cuma günü gerçekleşen 6. Bölgesel Ağ Toplantısı’na katılan Tunuslu LGBTİ aktivisti Kholoud Mahdhaoui, saldırıları polise bildiremediklerini paylaştı:
 
“Tunus’ta eşcinsel ilişkiler hâlâ suç sayıldığından lezbiyenlere yönelik nefret saldırılarını polise bildiremiyoruz. Ekim seçimleriyle birlikte artık laik bir hükümet var, umuyoruz ki artık bir şeyler değişmeye başlayacak.”
 
"Herkes için özgürlük"
 
“Her gün karşımıza çıkan şiddet cezasız kalıyor”
 
Eşcinsel, biseksüel ve trans kadın örgütü Chouf, nefret saldırıları sonucu bir açıklama yayınlayarak kadınların ne kamusal, ne de özel alanda güvende olmadıklarını duyurdu:
 
“Kendimiz olma hakkımız reddediliyor, kadın olma hakkımız elimizden alınıyor. Bizler kadınız ve kadınlar olarak kendi başımıza ve kendimiz için var olma hakkımızı talep etmekten vazgeçmeyeceğiz.”  

Etiketler: kadın
İstihdam