26/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Türk-Alman Üniversitesi’nden Taceddin Kutay’ın “Eşcinsellik sapkınlıktır”, “50 liraya ibnelik” gibi homofobik tweetler attığı ortaya çıktı.

Türk-Alman Üniversitesi’ndeki akademisyenden homofobi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Arş. Gör. Dr. Taceddin Kutay’ın sosyal medya hesaplarından homofobik nefret söylemi yaydığı ortaya çıktı.

Türk-Alman Üniversitesi öğrencilerinin taleplerini ve isteklerini kolektif şekilde ifade edebilecekleri bağımsız öğrenci topluluğu TAÜ Dayanışması, #AkademideHomofobiyeYerYok diyerek Kutay’ın farklı zamanlarda sosyal medyadan paylaştığı homofobik tweetlerini derledi.

Kutay’ın nefret içeren paylaşımlarından bazıları şöyle:

turk-alman-universitesi-ndeki-akademisyenden-homofobi-1

turk-alman-universitesi-ndeki-akademisyenden-homofobi-2

turk-alman-universitesi-ndeki-akademisyenden-homofobi-3 

TAÜ Dayanışması homofobiye karşı şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizde LGBTİ+'lara dönük şiddetin boyutu her geçen gün katlanarak artıyor. Üniversitemizde ve akademide bu şiddet dilinin tekrar üretilmesini kınıyor ve tehlikeli buluyoruz.

“Herkesin özgürce yaşayacağı ve eğitim alacağı, eşit yurttaşlığı esas alan üniversitelerde okumak hepimizin hakkı. Bu hakka bütün öğrenciler, hep birlikte sahip çıkmalı. Özgür, eşit, aydınlık üniversiteler için hep birlikte!

“Özgürce hareket edebileceğimiz, farklı kimliklere ve özgür düşünceye saygılı bir akademi istiyoruz!”


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam