14/11/2022 | Yazar: Kaos GL

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (Türk MSIC), çevrimiçi bir etkinlik düzenleyerek İnter Dayanışma’dan Belgin Günay ve Yasemin Bahar’ın katılımıyla intersekslerin ihtiyaçlarını ve tıp dünyasından beklentilerini dinledi.

Türk MISC intersekslerin ihtiyaçlarını ve tıp dünyasından beklentilerini dinledi  Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türk Tıp Öğrencileri Birliği (Türk MSIC), online bir etkinlik ile İnter Dayanışma’dan Belgin Günay ve Yasemin Bahar’dan intersekslerin ihtiyaçlarını ve tıp dünyasından beklentilerini dinledi.

8 Kasım İnterseks Dayanışma Günü’nün akşamında gerçekleşen online etkinlikte Kars’tan Zonguldak’a ve Balıkesir’e pek çok tıp fakültesinden öğrenciler İnter Dayanışma aktivistlerine sorular yöneltti. Bu soruları cevaplayarak öğrencilerin interseks ile ilgili bilgisini ve farkındalığını artıran aktivistler Belgin Günay ve Yasemin Bahar, aynı zamanda interseks bireylerin tıbbi ortamlarda yaşadıkları sorunları, beklentilerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.

Günay ve Bahar, tıbbi ortamların interseksler için daha güvenli hale gelmesi açısından tıp öğrencilerine ve yeni nesil doktorlara büyük sorumluluk düştüğünü dile getirerek, sağlık çalışanlarının interseks hak savunucularıyla karşılıklı iletişim ve koordinasyonu artırarak bunu başarabileceklerine dikkat çektiler.

Günay ve Bahar’a yöneltilen sorularda interseks kavramının temeline ilişkin merak edilenlerin yanı sıra, intersekslerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunlar da vardı. Sorularda intersekslerin dışlanması, fetişleştirilmesi ya da tıp hizmetleri alırken ruh sağlıkları ve kişisel iradelerinin dikkate alınmaması gibi durumlara dikkat çekildi.

İnter Dayanışma’nın üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikleri önümüzdeki haftalarda üniversiteli LGBTİ+ topluluklarıyla birlikte yapılacak toplantıyla devam edecek.


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
nefret