06/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Sempozyumda Kaos GL Derneği Genel Sekreteri Remzi Altunpolat da Türk sağında erkeklik ve eşcinselliği anlatacak.

Türk sağında eşcinsellik ‘Erkek(lik)ler Sempozyumu’nda konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İstanbul Arel Üniversitesi’nde “Erkek(lik)ler Sempozyumu” yapılacak. Sempozyumda Kaos GL Derneği Genel Sekreteri Remzi Altunpolat da Türk sağında erkeklik ve eşcinselliği anlatacak.
 
İstanbul Arel Üniversitesi, 7-8 Mayıs 2015 tarihlerinde  “Erkek(lik)ler Sempozyumu”na ev sahipliği yapacak. Tepekent Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılacak sempozyum, davetli konuşmacıların konuşmalarından ve serbest bildiri sunumlarından oluşacak.
 
Sempozyumda Kaos GL Derneği Genel Sekreteri Remzi Altunpolat da 8 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da “Türk sağında erkeklik ve eşcinsellik” başlıklı bir sunum yapacak. T-Kulüp’ten Berk İnan ise trans erkekler ve erkeklik üzerine konuşacak.
 
Sempozyumda “Genelev temalı Türk filmlerinde erkeklik tipolojileri”, “köçeklik kültürü”, “Sol’da erkeklik”, “çizgi filmlerde ve çocuk kitaplarında babalığın temsili”, “ganyan bayileri üzerinden erkekliği anlaka”, “tribünde erkek”, “pornografiye yönelik erkek tutumları”, “magazin basının erkeklik sunumu” gibi hayli ilginç başlıklar bulunuyor.
 
Genişleyen bir literatür
 
Erkeklik çalışmaları (masculinity studies), son yıllarda farklı disiplinlerden akademisyenlerin ve çeşitli aktivist grupların katılımıyla uluslararası düzeyde giderek genişleyen bir literatürün ve eylem alanının odağı haline gelmeye başladı.
 
Ulaşım:
- Sempozyumun her iki gününde de şehir içinde birkaç farklı noktadan Tepekent Kampüsü’ne ücretsiz özel servisler kalkacak.
Mecidiyeköy: 08.45 ve 12.00
Bakırköy İDO: 09.00
Kazlıçeşme Marmaray: 09.00
 
- Bu özel servislerin dışında gün boyunca TÜYAP Metrobüs durağı ile Tepekent Kampüsü arasında düzenli olarak gidiş-geliş yapan ücretsiz öğrenci servisleri de kullanılabilecek.
 
- Ayrıca Arel Üniversitesi Sefaköy Kampüsü’nden saat 12.00’de kalkan ücretsiz personel servisini de kullanılabilecek.
 
- Öğrenci ve personel servisleri ile ilgili detaylı bilgi için iletişim no: +90 212 867 25 00 (HK)
 
* Sempozyum için ayrıntılı bilgi için tıklayın.
** Ayrıntılı program için tıklayın

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam