28/12/2010 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, “Erkekliğin Gölgesinde” söyleşilerini kitaplaştırdı.

Kaos GL, “Erkekliğin Gölgesinde” söyleşilerini kitaplaştırdı. Hevjin ve Kaos GL ortak çalışmasının ürünü olan kitap, “Orada Kimse Var mı?” adıyla Türkçe ve Kürtçe yayınlandı. 
Hevjin Diyarbakır LGBT Oluşumu ve Kaos GL Derneği, “Erkekliğin Gölgesinde” söyleşi programını, Heinrich Böll Vakfının desteğiyle, Ankara ve Diyarbakır’da gerçekleştirdi.

Panel, söyleşi ve atölyelerden oluşan bu etkinlik dizisinin sunumları, “Erkekliğin Gölgesinde Kitabı” ile daha geniş kitlelerle paylaşılacak.
 
Li Wir Kes Heye?
Anadilde eğitim hakkı tartışmalarının sürdüğü, ana dilde eğitim haklarını savunan öğrencilerin, sivil toplum temsilcilerinin ve insan hakları savunucularının yargılandığı bir süreçte Hevjin ve Kaos GL bir ilki gerçekleştirerek, “Orada Kimse Var mı?” adlı erkeklik kitabını Türkçe ve Kürtçe okurlara sunuyor.

Erkekliğin Gölgesi Programı kapsamında, Serpil Sancar, Yıldırım Türker, Umut Tümay Arslan, Aksu Bora, Elif Dumanlı, Tanıl Bora, Fırat Söyle, Yeliz Kızılarslan söyleşilere katıldı.
 
Kaos GL Derneği ve Hevjin Diyarbakır LGBTT Oluşumu, program kapsamında söyleşilere katılan ve okuma atölyelerinde metinleri tartışılan bütün yazarlara teşekkür ediyor. İki örgüt, aynı zamanda Kaos GL Dergisinin “Erkeklik” ile “Sol ve Homofobi” sayılarına makalelerle katkıda bulunan, Tanıl Bora, Ali Erol, Cihan Hüroğlu, Nevin Öztop, Umut Güner, Fatih Özgüven, Yaşar Çabuklu’ya da teşekkür ediyor. 
 
Egemen Erkeklik Karşısında Farklı Erkeklikler
Kitap, “Herkesin Ötekisi, Yıldırım Türker”, “Orda Kimse Var mı?, Ali Erol”, “Egemen Erkeklik Karşısında Farklı Erkeklikler, Serpil Sancar”, “Erkeklik Krizi, Aksu Bora”, “Erkeklik ve Futbol, Tanıl Bora”, “Heteroseksüel Melankoli, Umut Tümay Arslan”, “Arkadaş Z. Özger, Yeliz Kızılarslan”, “Sol ve Homofobi, Ali Erol”, “Sol Neremizden Geçer, Cihan Hüroğlu”, “Nefret ve Erkeklik, Fırat Söyle”, “Erkeklerle Sevişen Lezbiyenlik, Nevin Öztop”, “Her Türk Asker Doğar, Umut Güner”, “Erkek Transeksüellik, Berk İnan Berkant”, “Erkeklerin Şefkati, Fatih Özgüven”, “Eğitimde Erkeklik Görüntüleri, Elif Dumanlı”, “Erkek Dansçı, Yaşar Çabuklu” makalelerinden oluşuyor.

Kitabın Bulunduğu Merkezler
“Orada Kimse Var mı?” kitabı, Kaos GL, Siyah Pembe Üçgen, Lambdaistanbul, Açık Toplum Vakfı, Henrich Böll Derneği Türkiye Temsilciliği, STGM Genel Merkezi, Adana, Diyarbakır, Eskişehir Yerel Destek Merkezlerinden edinilebilir.    
 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam