06/02/2015 | Yazar: Kaos GL

TRT, Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na 2016’da yeniden katılacağını duyurdu.

Türkiye Eurovision’a geri dönüyor: TRT "sakallı kadın"ı yayınlar mı? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
TRT, Türkiye’nin Eurovision Şarkı Yarışması’na 2016’da yeniden katılacağını duyurdu.
 
Eurovision Şarkı Yarışmasının 60. yılında TRT Genel Müdürü Şenol Göka, Türkiye’nin yarışmaya 2016’da yeniden katılacağını duyurdu.
 
Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, “Sadece oylama sistemi değil, ahlakî sisteme ilişkin de bazı sorunlar vardır. Bunlara ilişkin eleştirilerimiz vardı. Bunlar konusunda yol alındı,” diyen Göka “ahlakî sorunlar”ın ne olduğuna açıklık getirmedi.
 
Conchita Wurst TRT ekranlarında olacak mı?
 
Viyana’da gerçekleşecek Eurovision 2015’i yarışmanın geçen yılki galibi Conchita Wurst sunacak. Ancak bu yılki yarışmanın TRT ekranlarında yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz bilinmiyor.
 
Eurovision’un 60. yılı, yarışma tarihinden öne çıkan isimlerin katılımıyla 31 Mart’ta Londra’da yapılacak özel bir konserle kutlanacak.
 
Yarışmanın toplumsal etkisi ise 24 Nisan’da yine Londra’da yapılacak bir konferansta akademik açıdan incelenecek. “Sakallı kadın” Conchita Wurst, her iki etkinlikte de yer alacak.
 
Eğer siz de Eurovision Şarkı Yarışması’nın tarihini öğrenmek ve anılarınızı canlandırmak istiyorsanız, yarışmanın 60. yılı için açılan mikrositeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Etiketler: kültür sanat
İstihdam