24/12/2013 | Yazar: Kaos GL

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen genel kurulu ile ‘LGBTİ işçilere yönelik ayrımcılığa hayır!’ dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası "LGBTİ İşçilere Yönelik Ayrımcılığa Hayır" Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen genel kurulu ile “LGBTİ işçilere yönelik ayrımcılığa hayır!” dedi.
Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın geçtiğimiz haftasonu gerçekleşen genel kurulunda sendika tüzüğünde önemli değişikliklere gitti. Tüzükte yer alan milliyetçi ve cinsiyetçi ifadeler çıkartılırken kadın, genç, yaşlı, engelli, LGBTİ, göçmen işçiler tüzüğe girdi. Kadın, genç, yaşlı, engelli, LGBTİ, göçmen gibi dezavantajlı grupların sendika içinde eşit temsilinin sağlanması ve iş yerlerinde yaşadıkları sorunların görünür kılınması için pozitif ayrımcı tedbirler alınmasına kararı alındı. Sendika bu kararla Türk-iş içinde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı adım atan ilk sendika oldu.

TGS’nin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığına karşı yeni tüzüğünde yer alan maddeler ve ifadeler şöyle:

“TGS, dil, din mezhep, ırk, renk, cinsiyet kimliği, cinsel yönelim, felsefi inanç, siyasal düşünce ayrımı yapmadan; bilinçli, eğitimli, inançlı ve emeğin çıkarları etrafında bütünleşmiş”

“Çocuk işçiliğinin önlenmesi için mücadele etmek; kadın, genç, yaşlı, engelli, göçmen ve LGBTİ işçilerin sorunlarının çözüme ulaştırılması için çaba sarf etmek, ayrımcılığa uğrayan bu işçilerin sorunlarının çözüme ulaştırılmasını sağlamak için pozitif ayrımcı önlemler alıp hayata geçirilmesini sağlamak, dünya ve ülke sorunlarına, çalışma yaşamına, ayrımcılığa uğrayan işçilerin (kadın, genç, yaşlı, engelli, LGBTİ, göçmen) kendilerine özgü sorunlarına ve sendikal çalışmalara ilişkin bilimsel araştırmalar yapmak, bunun için komisyonlar kurmak.”


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
nefret