30/10/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop’un modere ettiği ‘ILGA-Europe Stratejik Davalar’ paneli, Türkiye, İtalya ve Macaristan’daki uygulamalara ve sıkıntılara dikkat çekti.

Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop’un modere ettiği “ILGA-Europe Stratejik Davalar” paneli, Türkiye, İtalya ve Macaristan’daki uygulamalara ve sıkıntılara dikkat çekti.
 
17.’si düzenlenen ILGA-Europe yıllık konferansı, “Aile Önemlidir!” teması ile Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de gerçekleştirildi. Konferans aile, taşıyıcı annelik ve okul meselelerine ek olarak, göç, işçi sendikaları ve örnek nefret suçu davaları üzerine birçok çalıştaya da sahipliği yaptı.
 
Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop, 26 Ekim Cumartesi sabahı, örnek nefret suçu davaları ve ILGA-Europe’un bu alandaki çalışmalarını ele alan panelin moderatörlüğünü yaptı. ILGA-Europe’un Avrupa Konseyi çalışmaları danışmanı Nigel Warner, bu tür davaların “kişisel çıkarların ötesinde” olduğunun ve mahkemede verilen bu mücadelelerle, şu ana kadar 23 ülkenin eşcinselliği suç olmaktan çıkarmak zorunda bırakıldığının altını çizdi.
 
Macaristan’ın Hatte örgütünden Tamas Dombos, yeni muhafazakâr hükümetin seçimiyle gelen yasal değişikliklerin, hukuk alanında çok daha fazla enerji harcamalarını ve değerlendirme yapmalarını gerektiren güncel durumlarına dair bir konuşma yaptı. İtalya’nın Certi Dritti örgütünden Yuri Guiana, farklı alanlardaki sosyal haklarda başarı kazanmak için evliliği bir araç olarak kullanılmalarına dair deneyimlerini paylaştı.
 
Öztop, ülkeler düzeyinde hâlihazırda var olan yerel avukat ağları ve Avrupa’nın farklı bölgelerinden gelen avukatlar arasında daha etkin bağlar kurulması ihtiyacının önemini vurguladı.
 
Öztop aynı zamanda AB üye ülkelerinden LGBTİ temsilcileri ile birlikte, Avrupa Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu bölümünden yetkililer ile görüştü. 
 
Çeviri: Tuğçe Çabuk

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam