12/10/2020 | Yazar: Kaos GL

Off-University’de 14 hafta sürecek “Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet” dersi açılıyor.

“Türkiyede Toplumsal Cinsiyet” dersi kayıtlarını bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aramızda Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Derneği bünyesindeki 13 akademisyenden oluşan bir kolektif, bu dönem Off-University’de 14 hafta sürecek “Türkiye'de Toplumsal Cinsiyet” dersi açıyor.

2 Kasım 2020 – 14 Şubat 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek programda toplumsal cinsiyet ve toplum mevzularına dair sorular, eleştirel bir bakış açısıyla ele alınacak. Bilhassa Türkiye’ye odaklanacak olan bu derste, kesişimsellikten LGBTİQ+ ve cinsiyet hakları temelli aktivizme, eğitimden özel-kamusal alan ayrımına, geniş bir konu skalasına yer verilecek. Ders Türkçe olarak yürütülecek.

Emine Sevim’in moderatörlüğünü yapacağı programın eğitmenleri şöyle: Ece Öztan, Melda Yaman, Yasemin Özgün, Nalan Mumcu, Dilek Hattatoğlu, Emine Sevim, Evun Sevgi Okumuş, Merve Diltemiz Mol, F. Ceren Akçabay, E. İrem Akı, Pınar Yıldız, Demet Bolat.

Ders hedefi

Dersi tamamlayan öğrencilerin, cinsiyetin toplumdaki rolü hakkındaki bilgi edinmeleri; kadın ve toplumsal cinsiyet araştırmalarına dair eleştirel perspektifi akademik, kişisel ve mesleki yaşamlarında uygulayabilmeleri ve bu alandaki ileri düzey derslere katılabilmek için gerekli donanıma sahip olmaları hedefleniyor.

Programı incelemek ve kayıt olmak için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Aramızda Derneği nedir?

Kasım 2017’de kurulan Aramızda Derneği, Toplumsal Cinsiyet ve Queer Çalışmaları alanında network, yaratıcılık ve araştırma için platform sağlayan, çoğulcu bir feminist dayanışma alanı oluşturmak amacıyla yola çıkmıştır. Bu kolektif, KHK’larla ihraç edilen feminist akademisyenler ile toplumsal cinsiyet ve LGBTIQ+ alanlarında eğitim, araştırma hakkı kısıtlamaları, kampüs içerisinde cinsel istismarı önlemeye yönelik dayanışma mekanizmalarının yok edilmesi gibi zor koşullarla yüzleşen öğrenciler tarafından kurulmuştur. Hep birlikte bu derneği kurup, üniversite dışında bir alan talep edip, sanat, sivil toplum ve siyaset alanındaki çalışma, araştırma ve örgütlenmelerine devam ederek, karşılaştıkları bu duruma cevap vermişlerdir.

Rosa Luxemburg Vakfı tarafından finanse edilen bu çevrimiçi ders, Frankfurt Oder'de bulunan Europa Universität Viadrina ile işbirliği kapsamında sunuluyor.


Etiketler: eğitim
İstihdam