29/08/2007 | Yazar: Kaos GL

Türkiye’nin ‘gay ikonu’ kim? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin web sayfasında, Türkiye’de şarkılarıyla, oynadıkları rolle, yazdıkları kitaplarla, ekrandaki görüntüleriyle ve yaşam öyküleriyle eşcinselleri en çok etkileyen ismi seçiyoruz. Sizce Türkiye’nin ‘gay ikonu’ kim?

KAOS GL

'Gay ikonu' ne ola ki?

‘Gay ikonu’ film yıldızlarından şarkıcılara, mankenlerden yazarlara eğlence ve sanat dünyasındaki ünlü isimlerdir.

‘Gay ikonu’ heteroseksüel ya da eşcinsel olabilir. Erkek ya da kadın da…

Ama her ünlü, ‘gay ikonu’ olamaz. Bir kişinin ‘gay ikonu’ olması için güçlü ve cesur kişiliğiyle ya da trajik hayat öyküsüyle eşcinsellere rol modeli olması gerekir. Mesela, Türkiye dışında Madonna, Kylie Minogue sahne üzerinde yarattıkları şovlarla ve radikal çıkışlarıyla eşcinseller için güç ve cesaretin modeli olurken Judy Garland, Marilyn Monroe gibi isimler de trajik yaşam öyküleriyle ‘gay ikonu’na dönüşmüşlerdir. Greta Garbo, Marlene Dietrich perdedeki soğuk, ‘femme fatale’ görüntüleri ve sansasyonel yaşam öyküleriyle dikkat çekici figürler olurken Oscar Wilde, Boy George, K.D. Lang gibi eşcinsel isimler kimlik mücadeleleriyle listelerde yer bulmuşlardır. En son İngiltere’de yapılan bir ankette Barbie bile ‘gay ikonu’ seçilmişti.

Türkiye’nin ‘gay ikonu’ adayları

Tek yapmanız gereken jürimizin zahmetle belirlediği aşağıdaki adaylardan yalnızca birine oy verip gerekçenizi yazmak. Sonra bekleyip dua edeceksiniz ki sizin adayınız ‘Türkiye’nin gay ikonu’ seçilebilsin.

Ankette olmadığını düşündüğünüz isimler varsa da üzülmeyin, onu da düşündük: Listenin sonunda yer alan ‘Diğer’ boşluğuna kendi adayınızı yazabilir ve kimsenin hakkının yenmediğini bilmenin rahatlığıyla sitemizi gezmeye devam edebilirsiniz.

Bu arada, en güzel gerekçeyi yazan kişiye sürpriz ödüllerimiz olduğunu da hatırlatalım.

Ankete katılmak için tıkla: http://www.kaosgl.org/gayikon



Etiketler: medya
İstihdam