17/09/2015 | Yazar: Kaos GL

İlk ikisi İstanbul’da yapılan Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı bu yıl Ankara’da 11-13 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Konferansa başvurular 20 Eylül’e kadar devam ediyor.

Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı başvuruları devam ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İlk ikisi İstanbul’da yapılan Türkiye’nin İnsan Hakları Gündemi Konferansı bu yıl Ankara’da 11-13 Aralık tarihlerinde düzenlenecek. Konferansa başvurular 20 Eylül’e kadar devam ediyor.

Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitüsü’nün desteğiyle İnsan Hakları Araştırmaları Ağı tarafından Ankara Barosu Eğitim Merkezi (ABEM) Konferans Salonu ve Sergi Salonu’nda düzenlenecek konferansta bir önceki yılın insan hakları gündemi ele alınacak. Konferansta tematik oturumların yanısıra geçen yıllardan farklı olarak atölye oturumları ve insan hakları gündemine ilişkin fotoğraf sergisi olacak. Konferans, hukuk, sosyoloji, iletişim, antropoloji, siyaset bilimi, tarih gibi farklı alanlardan akademisyen, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, bağımsız araştırmacıların, avukatların ve insan hakları aktivistlerinin tebliğ önerilerine açık. Nihai başlıklar tebliğ önerileriyle kesinleşecek olmasına karşın ön plana çıkan başlıklar şöyle: Şiddet, güvenlik ve insan hakları, cezasızlık, kadına ve LGBTİlere yönelik şiddet, cezaevleri, barış hakkı, toplanma ve örgütlenme özgürlüğü, ifade özgürlüğü, muhalefet etme olanakları, yargı ve insan hakları, mülteciler ve sınırlarda yaşananlar, kent hakkı, iş cinayetleri, nefret söylemi, insan hakları mücadelesi ve bireysel başvuru.

Başvurular 20 Eylül 2015 tarihine kadar web sitesinden yapılabilecektir. Tüm başvurular düzenleme kurulunca isimler kapalı olarak değerlendirilecek ve kabul edilen başvurular 25 Ekim 2015 tarihinde ilan edilecektir.

Ayrıntı ve sorularınız için konferansın internet sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları
İstihdam