29/11/2020 | Yazar: Kaos GL

CNN Türk, geçtiğimiz hafta Ankara’da gözaltına alınan IŞİD’lilerin “LGBTİ derneğine” saldıracağını yazdı. Eylül’de başka bir operasyonla tutuklanan IŞİD üyelerinin de “Taksim’deki LGBT derneklerine” saldırı hazırlığında olduğu iddiası da medyada yer almıştı.

Tutuklanan IŞİD’liler LGBTİ+ derneğine saldıracaktı iddiası Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CNN Türk, dün (28 Kasım) yayınlanan haberinde, geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan polis operasyonuyla gözaltına alınan 4 IŞİD’linin LGBTİ+ derneğine saldırı hazırlığında olduğunu yazdı.

“İstanbul'da eyleme hazırlanıyorlardı, Ankara'da yakalandılar. DEAŞ üyeleri saldırı hazırlığı öncesinde gözaltına alındı.” bilgisiyle verilen habere göre, 4 IŞİD’li geçtiğimiz hafta Ankara Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak operasyonuyla gözaltına alındı.

“LGBTİ Derneği'ne saldırı yapacak olan eylemci teröristin telefonunda inceleme yapıldı” bilgisini de paylaşan CNN Türk, telefon incelemesinde IŞİD’in Charlie Hebdo saldırısına ait propaganda görüntülerinin yanı sıra silinmiş cinayet görüntülerine de ulaşıldığını yazdı.

Emniyet sorgularının ardından adli makamlara sevk edilen 4 IŞİD’li tutuklandı.

Eylül ayında da benzer iddia vardı

Eylül ayında IŞİD’e yönelik başka bir operasyonla tutuklanan IŞİD üyelerinin “Taksim’deki LGBT derneklerine” saldırı hazırlığında olduğu iddiası da medyada yer aldı.

Haber Türk gazetesinde Nagehan Alçı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine şu bilgileri verdiğini yazdı:

“Bakın bu kez İstanbul’da kalaşnikof ve başka delillerle yakalandılar. Çok vahim saldırı planları ele geçirdik. Ayasofya ile ilgili DEAŞ’ın saldırı planının yanı sıra İstanbul Taksim’deki LGBT derneklerine de saldırı planlıyorlarmış Nagehan Hanım. Taksim’in ortasındaki bu dernekleri hedef alacaklarmış. Bu planları yaparlarken çok geniş çaplı ve iyi düşünülmüş bir operasyon ile suçüstü yakaladık.”


Etiketler: insan hakları
İstihdam