12/02/2010 | Yazar: Kaos GL

Tutuklu Volkan Sevinç’in ilk duruşması, 15 Şubat Pazartesi saat 10.30’da Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. 

Tutuklu Anti-Militarist Volkan Sevinç’in Davası Başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Tutuklu Volkan Sevinç’in ilk duruşması, 15 Şubat Pazartesi saat 10.30’da Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. 

Sevinç, tutuklu Vicdani Retçi Enver Aydemir'le dayanışmak için ve Aydemir’in serbest bırakılması talebiyle 6 Ocak’ta Ankara'da yapılan basın açıklamasında polisin müdahalesinin ardından 23 kişi ile birlikte gözaltına alınmıştı. Bir gece gözaltında tutulan 23 kişiden 22’si ertesi gün savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakılırken Volkan Sevinç tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
 
Küresel dayanışma
Anti-Militarist Tutsak Volkan Sevinç’le Dayanışma İnisiyatifi, duruşma öncesi, 13 Şubat Cumartesi günü, Taksim Tramvay Durağında, küresel dayanışma çağrısıyla aynı gün ve saatte tüm dünyada örgütlenen bir eylem yapacak.
 
İnisiyatif, “savaştan yana olmayan, barış isteyen tüm vicdanları anti-militarist, anarşist tutsak Volkan Sevinç'le dayanışmaya ve "Halkı askerlikten soğutma" yasasına karşı çıkmaya” çağırıyor.
 
“İktidar, insan bedenlerini kendi mülkiyetinde sayıyor”
Anti-Militarist Tutsak Volkan Sevinç’le Dayanışma İnisiyatifi, duruşma öncesi yaptığı çağrıda şu açıklamada bulundu:
 
“Militarizm gibi kendine yandaş bulmada zorlanmayan bir ideolojiye sahip iktidar, insan bedenlerini kendi mülkiyetinde sayıyor. Ölüme de yaşama da karar verebileceği varsayımıyla hareket ediyor.

‘Halk’ının militarizmi sorgulaması, “askerlikten soğuması” ise iktidarını besleyen damarları zayıflatacağı için çok korkutuyor onu. Bu yüzden de eğitim kurumları, ordusu, medyası ve daha birçok aracıyla sürekli kendisini ‘yeniden üretme ihtiyacı’ içerisinde.”
 
19 Anti-Militarist “Halkı Askerlikten Soğuttukları” için yargılanacak
6 Ocak'taki basın açıklamasına katılan, tutuklu Volkan Sevinç’in de aralarında bulunduğu 19 anti-militarist, “Türk Silahlı Kuvvetlerini aşağıladıkları” ve “Halkı Askerlikten Soğuttukları” gerekçesiyle ve 318. maddeye dayanılarak 1-10 yıl hapis istemiyle dava açıldı.
 
İlk duruşma 15 Şubat Pazartesi saat 10.30’da Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.
 
Anti-Militarist Tutsak Volkan Sevinç’le Dayanışma İnisiyatifi, “bedenlerimizi tutsak alarak ve bizleri ataerkil, kapitalist, heteroseksist tekçi zihniyetince “hizaya” getirmeye çalışarak kendini besleyen militarist iktidara karşı” dayanışmaya çağırıyor. 


Etiketler: insan hakları, askerlik
İstihdam