07/06/2012 | Yazar: Kaos GL

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, 9 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te, Kadıköy’de, ‘Tutuklu Öğrencilere Özgürlük’ mitingi düzenleyecek.

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, 9 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te, İstanbul Kadıköy’de, “Tutuklu Öğrencilere Özgürlük” mitingi düzenleyecek. 

İnisiyatif, “birlikte yürümeye, tutuklu öğrencilere özgürlük ve adalet diye birlikte haykırmaya” çağırdı.
 
“700’ü aşkın üniversite öğrencisi tutuklu bulunuyor”
 
Türkiye’de 700’ü aşkın üniversite öğrencisi tutuklu bulunuyor. En son tıp öğrencilerine yönelik polis operasyonunun ardından pankart açtıkları için yargılanan Ferhat ve Berna 8,5 yıl hapis cezası aldı. Poşu taktığı için yargılanan Cihan Kırmızıgül 11 yıl 3 ay hapis cezası alırken; Dersim Üniversitesi öğrencisi 5 kişi 79 yıl hapis cezası aldı.
 
“Kürt öğrencilere adeta siyaset yasağı uygulanıyor”

Tutuklu öğrencilerin % 95’inin HDK (Halkların Demokratik Kongresi) bileşeni olan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyesi olduğunu belirten İnisiyatif, Kürt öğrencilere adeta siyaset yasağı uygulandığına dikkat çekti.
 
Devrimci, sosyalist ve Kürt öğrencilerin yaptıkları her eylemin aleyhlerinde delil olarak kullanıldığını belirten İnisiyatif, miting için yaptığı çağrıda, “Örgütlü mücadele etmek, muhalif olmak, devrimci olmak, Kürt olmak suç” olduğunu söyledi.
 
“Yaşananlar bir hak ihlalinden öte bir sınıf savaşı”
 
Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, yaşananların “bir hak ihlalinden öte bir sınıf savaşı” olduğunu belirtti: “Kürt kimliğinin egemen kimlikle, farklı inançların devletin dayattığı inançla, ezilenlerin ezenle, kadının ve LGBT bireylerin erkek egemenliğiyle verdiği mücadeledir. Öğrenciler daha yaşken başları ezilmesi gerekenler olarak görülmektedir.”
 
“Devran dönüyor! Ama hava da dönüyor...”
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gençlik Meclisi’nin çağrıcısı olduğu, birçok kurumun ve gençlik hareketlerinin katılacağı “Tutuklu Öğrencilere Özgürlük” mitingi 9 Haziran Cumartesi günü saat 14.00’te, Kadıköy’de yapılacak. Miting için saat 14.00’te Kadıköy Tepe Nautilus önünde buluşulup Kadıköy İskele Meydanı’na yürünecek.

“Devran dönüyor! Hava da dönüyor! Hava işçiden, emekçiden, halkı için bedenini ortaya koyan öğrenciden, Kürt’ten, kadından, eşcinselden, Alevi’den, devrimciden yana dönüyor.”

Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi, havanın döndüğünden şüphesi olmayan, özgürlüğe dair umudu olan herkesi mücadele etmeye çağırıyor. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam