20/05/2017 | Yazar: Gözde Demirbilek

Twitter veri politikalarını güncelleyerek yeni bir araç kutusu sundu: Bu araçlar arasında hesaba paylaşımlarına göre cinsiyet atayan bir özellik geldi.

Twitter, cinsiyetinizi paylaşımlarınıza göre varsayıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Twitter veri politikalarını güncelleyerek yeni bir araç kutusu sundu: Bu araçlar arasında hesaba paylaşımlarına göre cinsiyet atayan bir özellik geldi.

Twitter veri politikalarını güncelleyerek yeni bir araç kutusu sundu. Bu yeni araç kutusunu “Ayarlar ve Gizlilik” kısmına girdiğinizde sol blokta bulunan “Twitter Verilerin” yazısına tıklayarak görebileceğiniz bu sayfa stereotipik ve cinsiyetçi bir özelliği beraberinde getiriyor: Cinsiyet kutusu.

Fakat bu cinsiyet kutusu, cinsiyet ifadesini seçmediğinizde boş kalanlardan değil; Twitter eğer cinsiyet kutusundan bir şey seçmezseniz bugüne kadar olan verilerinize dayanarak sizi “kadın” ya da “erkek” var sayıyor.

Cinsiyet kutusunun altındaki açıklamada “Cinsiyet eklemediysen, profiline ve etkinliğine dayanarak hesabınla en güçlü ilişkiye sahip bilginin bu olduğunu bilmeni isteriz. Bu bilgi herkese gösterilmeyecektir” yazıyor.

Editör notu: Sosyal medya devlerinden sayılabilecek bir platformun, asla karar veremeyeceği bir şey için böyle bir misyon edinmiş olması çok üzücü. Umuyoruz yakın zamanda bu özelliği kaldırırlar ve veri analizini faydalı ve kullanıcı dostu kullanıma uygun hâle getirirler. 


Etiketler: medya
İstihdam