04/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Anayasa Mahkemesi’nin Twitter’a erişim engellinin hak ihlali olduğu yönündeki kararından sonra, Twitter’a erişim engeli kaldırıldı.

Twitter Engeli Kaldırıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Anayasa Mahkemesi’nin Twitter’a erişim engellinin hak ihlali olduğu yönündeki kararından sonra, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, erişim engelinin kaldırıldığını duyurdu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı,  Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararının ardından Twitter yasağının kaldırıldığını duyurdu.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Anayasa Mahkemesi tarafından alınan 2 Nisan 2014 tarihli 2014-3986 sayılı bireysel başvuru kararı doğrultusunda ’Twitter.com’ internet sitesine yönelik uygulanmakta olan erişim engelleme tedbiri kaldırılmaktadır. Gerekli teknik düzenlemeleri müteakip söz konusu site kullanıma açılacaktır” denildi.
 
Engellemeye neden olan mahkeme kararları da Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın internet sitesinden kaldırıldı.
 
Başbakan karara “saygı” duymuyormuş!
Youtube yasağı hala devam ederken; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AYM’nin kararına karışarak, “Bu karara saygı duymuyorum” dedi. Başbakan Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’na yaptığı basın toplantısında şöyle konuştu:
 
“Anayasa mahkemesinde bekleyen bunca dosyalar varken 2 gün içinde böyle bir karar alınmasını milli bulmuyorum. Bu sadece bir yasaya uymaktır bu hukuk değildir.” 

Etiketler: medya
İstihdam