26/05/2016 | Yazar: Kaos GL

KESK’in yayınladığı rapora göre son üç ayda 16 bin 646 emekçi hakkında adli-idari soruşturmalar açıldı, 82 KESK’li sürgün edildi, 50 emekçi ise işten atıldı.

Üç ayda 16 bin 646 emekçiye soruşturma açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

KESK’in yayınladığı rapora göre son üç ayda 16 bin 646 emekçi hakkında adli-idari soruşturmalar açıldı, 82 KESK’li sürgün edildi, 50 emekçi ise işten atıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu 25 Mayıs’ta yaptığı basın açıklamasıyla 7 Şubat–7 Mayıs 2016 dönemi, 3 aylık “Hak İhlalleri Raporu”nu kamuoyuyla paylaştı. Basın açıklamasını Hukuk, TİS ve Uluslararası İlişkiler Sekreteri Fatma Çetintaş okudu.

Çetintaş, “7 Şubat–7 Mayıs 2016 tarihleri arasında 16 bin 475’i 29 Aralık grevimize yönelik olmak üzere 16 bin 646 arkadaşımız hakkında adli-idari soruşturmalar açılmış, bazı arkadaşlarımıza uyarı ya da kınama cezaları verilmiştir. 82 KESK’li sürgün edilmiş, 50 arkadaşımız ise işten atılmıştır. Yasalara ve anayasaya aykırı olarak sendikalarımızın üyelerinin iş güvenceleri ortadan kaldırılmak istenmektedir” ifadelerini kullanarak 17 Şubat 2016 tarihinde yayımlanan Başbakanlık genelgesi ile kamuda cadı avı başlatıldığına dikkat çekti.

10 Ekim Ankara Katliamı sonrası katliamı kınamak için yapılan iki günlük grev sonrası soruşturmaların ve baskıların artığını ifade eden Çetintaş, “Hâlâ birçok arkadaşımız hakkında soruşturmalar açılmakta, adli ve idari cezalar verilmektedir. Katliama ilişkin afişlerimiz çeşitli işyerlerinde toplatılıyor, panolardan indiriliyor ve adli-idari soruşturmalar açılıyor” dedi.

29 Aralık grevi sonrası 50 KESK’li işten atıldı 20 KESK’linin gözaltına alındı ya da tutuklandığını söyleyen Çetintaş, “Yasalara ve anayasaya aykırı olarak sendikalarımızın üyelerinin iş güvenceleri ortadan kaldırılmak istenmektedir” ifadelerini kullandı.

Raporun tamamına KESK’in sitesinden ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam