07/05/2013 | Yazar: Kaos GL

16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali "Pembesiz Mavisiz" bölümünde LGBTT filmlerine yer veriyor.

Uçan Süpürge Festivalinde ‘Pembesiz Mavisiz’ Filmler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali başlıyor. Festival programı bu yıl 14 bölümden oluşuyor. Bunlardan biri de festivalin vazgeçilmez bölümlerinden “Pembesiz Mavisiz”. LGBTT filmlerinin gösterildiği bölümün bu seneki sürprizi, yepyeni bir film: “Yaz/The Summer Side”.
 
Kadın filmlerinin yönetmeni Pedro Almodovar’ın “Annem Hakkında Her Şey” filmindeki Agrado rolüyle devleşen Antonia San Juan, yönetmen koltuğuna oturduğu filmlere bir yenisini daha ekliyor ve Ankaralı sinemaseverlerle son filmini paylaşıyor.
 
Filmin Kızılırmak Sineması’ndaki gösterimleri 10 Mayıs Cuma saat 12.00 ve 12 Mayıs Pazar saat 21.00’de.
 
“Benim Çocuğum” LİSTAG Özel Gösterimiyle Uçan Süpürge’de
Can Candan’ın yönettiği “Benim Çocuğum” belgeseli anne-babaların gözünden lezbiyen, gey, biseksüel ve trans çocuklarının hikâyelerini anlatıyor. Gücünü anne-babaların sevgisinden alan belgesel, homofobi ve transfobinin karşısına çıkabilecek en güçlü, en sağlam direnişin sade ve içten bir anlatımı.
 
“Benim Çocuğum”, film ekibinden katılımlarla 12 Mayıs Pazar saat 14.30’da Goethe Institut’ta (Alman Kültür Merkezi) ücretsiz izlenebilir.
 
Peder’in sırrı
Polonya sinemasının üretken yönetmeni Malgoska Szumowska’nın filmi “…Adına/In the Name of…” festivalde bilet bulmanın zor olacağı filmlerden biri. 2013 yapımı bu film bir köyde yaşayan Katolik rahip Adam’ın yaşadıklarına odaklanıyor. Herkesin çok sevdiği Adam’ın sırrı etkileyici kareler ve her anının tadı çıkarılası bir akışla beyazperdede görünecek. Berlin Film Festivali’nde ‘En İyi LGTB Filmi’ ödülü alan “…Adına”yı sakın kaçırmayın!
 
Oğlandım Kız Oldum
Sırbistan’da filmleri ilk ve orta öğretim kurumlarında müfredatın bir parçası olarak gösterilen Ivana Todorovic’in bu yıl çektiği “Oğlandım Kız Oldum/When I Was a Boy I Was a Girl”, gay pride düzenlemenin yasak olduğu Belgrad’da yaşayan bir travestinin öyküsünü anlatıyor.
 
Pembesiz Mavisiz Filmler
Zeynep Oral’ın ödüllü kısa belgeseli “Ben Sen O”, iki transeksüel kadının hayatta karşılaştıkları baskı, şiddet ve adaletsizlikleri konu alıyor. Zuhal Akmeşe’nin “Her Yer Hiç Kimse”, Almanya’dan Maria Pavlidou’nun “Ben Kim Mutluluk Kim/Who am I Happy”, Slovenya’dan Maša Zia Lenardič ve Anja Wutej’in lezbiyen bir çiftin sıradan bir gününü anlatan “Her Çift Gibi” bu bölümde izlenecek diğer filmler.
 
Açılış 9 Mayıs’ta
Festivalin 9 Mayıs’ta Opera binasında yapılacak açılış ve ödül töreninde Perihan Savaş ve Zeynep Aksu Onur Ödülü, Suzan Kardeş ise Bilge Olgaç Başarı Ödülü alacaklar. Bu sene ilk kez verilecek Tema Özel Ödülü ise Yıldız Kenter’in olacak. Açılış törenine tüm Ankaralılar davetli.
 

Festival programına ulaşmak ve festivalle ilgili bilgi almak için festival sitesini kullanabilirsiniz. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam