21/01/2010 | Yazar: Kaos GL

6–13 Mayıs 2010 tarihleri arasında 13.

Uçan Süpürge'den ‘kötülük’ temalı Kısa Film Yarışması… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
6–13 Mayıs 2010 tarihleri arasında 13. kez sinemaseverlerle buluşacak olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, “kötülük” temalı Kısa Film Yarışması düzenliyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 9 Nisan 2010.
Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 13. senesine özgü bir temayla yola çıkıyor: “KÖTÜLÜK”. Festival bu tema kapsamında bir de Kısa Film Yarışması düzenliyor.

Bu hikayede gerçekten kötü olan kim?
Festival 2010 yılında; şiddeti, yoksulluğu, savaşları, göçleri, ekonomik krizleri, emek sömürüsünü ve dünya yüküyle sıkıntıyı eteğinde taşımaya zorlanan kadınlara atfedilen ‘kötülüğü’ sorgulayacak.

Kötülüğün bazen öznesi, bazen de nesnesi olarak tarif edilen kadınlar… Büyücü, cadı, iffetsiz, muhteris, lezbiyen, dedikoducu, fahişe, azınlık, küfürbaz, edepsiz, rahat, özgür, küstah, söz dinlemeyen, kahkaha atan, eviyle ve çocuğuyla ilgilenmeyen, yuva yıkan, hak arayan, kadınları örgütleyen, kötü yola düşen ve düşüren… Lilith, Havva, Delilah, Medea, Leydi Macbeth, Salome, Marie Antoinette, Jean D’arc, Justine, Hürrem Sultan, Carmen, Mata Hari…

Sinema da kadınlara atfedilen bu rollerin yansıtıcısı olmayı seçti. Yalnızca Hollywood ve Yeşilçam değil, her ülkenin sinemasında kadının kimliği aynıydı: Femme fatale, yani vamp, yani ölümcül kadın, yani kötü kadın… Üvey anneler, kaynanalar, metresler, hırslı iş kadınları, sigara ve içki içen kadınlar, sarışın kadınlar, sınıf atlamak için kadınlığını kullanan kadınlar, azgın kadınlar, doyumsuz kadınlar, ağına düşürdüğü erkeklerin kanını emen kadınlar, yuva yıkanlar, fındıkkıranlar… Phyllis Dietrichson, Gilda, Şangaylı Kadın, Mavi Melek, Matty Walker, Catherine Tramell…

Bir kez daha düşünelim: Bu hikayelerde gerçekten kötü olan kim?

Toplam ödül 5 bin TL
13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, kadın ile kötülük arasında kurulan bu ve daha nice ilişkiyi sorgulamak ve tartışmak için sizi kısa film yapmaya davet ediyor.

10 dakikayı aşmayan “kötülük” temalı filmler Burcu Aykar Şirin, Gülden Treske ve Seçil Büker’den oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve kazananlar 6 Mayıs’ta, Festival’in açılış töreninde açıklanacak.

Çankaya Belediyesi’nin katkılarıyla yapılacak yarışmada “Birinci Film"e2.500 TL, “İkinci Film”e 1.500 TL ve "Üçüncü Film"e de 1.000 TL para ödülü verilecek.

Başvuruların 9 Nisan’da sona ereceği yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki linklerde bulabilirsiniz.
Kısa Film Yarışması Katılım Koşulları
Kısa Film Yarışması Başvuru Formu

Ayrıntılı bilgi için:
A: Büyükelçi Sokağı 20/4 Kavaklıdere - Ankara, Türkiye
T: 90 312. 427 00 20 / 19 F: 90 312. 466 55 61
 


Etiketler: kadın
nefret