12/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin ‘Pembesiz Mavisiz’ bölümünde yarın iki film gösterilecek. Ayrıca festival kapsamında, kent hakkının ele alınacağı Kent Mekan Cinsiyet forumu düzenlenecek.

Uçan Süpürge’de Yarın: Pembesiz Mavisiz Filmler ve Kent Mekan Cinsiyet Forumu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin “Pembesiz Mavisiz” bölümünde yarın iki film gösterilecek. Ayrıca festival kapsamında, kent hakkının ele alınacağı Kent Mekan Cinsiyet forumu düzenlenecek.
 
Yarın gösterilecek filmlerden ilki olan “Lesbiana: Paralel Devrim”de, yönetmen Myriam Fougère lezbiyen yazar, filozof ve aktivistlerin başrolde olduğu devrimci bir kardeşliği anlatmak için bizi bir yolculuğa çıkartıyor.
 
LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) filmlerine ayrılan bu bölümün bir diğer filmi, “Pardon, Kim? Ben mi?” ise İpek Efe ve Berna Küçülmez’in birlikte yönettikleri bir kısa film. Tiyatro, sinema ve televizyondan tanıdığımız Füsun Demirel’in rol aldığı film, dış görünüşün her şey olduğu bir sistem karşısında ne kadar direnebiliriz, diye soruyor.
 
Festivalde ayrıca kent yaşamına ilişkin deneyimlerin paylaşılacağı “Kent Mekan Cinsiyet” başlıklı bir forum düzenlenecek. Forumda “Yaşadığımız kenti seviyor muyuz? Kentin ev sahipleri miyiz, yoksa misafirleri mi? Kentli haklarımız için örgütleniyor muyuz?..” soruları ele alınacak.
 
13 Mayıs Salı günü yapılacak etkinliklerden film gösterimleri 14:30’da, forum ise 18:30’da başlayacak. Etkinliklerin hepsi Alman Kültür Merkezi’nde ücretsiz yapılacak. 

Etiketler: kadın
İstihdam