03/07/2013 | Yazar: Kaos GL

Uçan Süpürge’nin düzenlediği senaryo yarışmasına başvurular başladı.

Uçan Süpürge’den Ayrımcılığa Karşı Filmler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Proje Programı çerçevesinde desteklenen “Aynı Çatı Altında” projesi devam ediyor. Proje, Anadolu’da yıllardır farklı kimliklerle bir arada yaşayan kadınların hem cinsiyet hem de kültürel kimliklerinden dolayı yaşadıkları ayrımcılıklara dikkat çekecek. Uçan Süpürge bu projeyle; aynı çatı altında yaşayan halklardan kadınların bir aradalığını hatırlatacak, bu tarihsel birlikteliğin yazılı ve sözlü kültürü nasıl oluşturduğunu, coğrafyamızdaki çoksesliliğin bir gereği olarak barış dilinin kurulması gerektiğini bir kez daha gündeme getirecek.
                                  
Senaryo yarışmasına başvurular başladı
Proje; kültürel/etnik ayrımcılık ve bütün kültürlerde ortak olan cinsiyet eşitsizliğine odaklanarak, Anadolu’da yüzyıllardır birlikte yaşayan toplumlarda kadınların yaşadığı sorunları gündeme getirmeyi hedefliyor. Uçan Süpürge kadınların ortak yaşadıkları toplumsal cinsiyet sorunlarını televizyon spotlarıyla görünür kılmak için bir senaryo yarışması düzenliyor.
 
“Aynı Çatı Altında” projesinin senaryo yarışmasına başvurular başladı. Amatör ve profesyonel herkese açık olan “Ayrımcılığa Karşı Filmler/TV Spotları için Senaryo Yarışması”nda finale kalan senaryolardan beşi filme çekilecek. Bu spotlar ülke genelinde yerel ve bölgesel kanallar başta olmak üzere televizyonlarda yayınlanacak.
 
Jüride kimler var 
“Aynı Çatı Altında” projesinin senaryo yarışması jürisi şu isimlerden oluşuyor:
 Fethiye Çetin (Avukat, Hrant Dink Vakfı), Nebahat Akkoç (Diyarbakır Kadın Merkezi-KAMER), Sevilay Çelenk (Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi), Emel Sungur (Alevi Dernekleri Federasyonu), Berrin Balay (ODTÜ-GİSAM & Uçan Süpürge), Nur Otaran (Uçan Süpürge), Emel Bezek (Adiğece Öğretmeni ve Film Yönetmeni), Mehmet Sobacı (Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi), Reyya Advan (Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi)
 
Ayrıntılı bilgi ve başvuru koşullarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kültür sanat
İstihdam