05/10/2009 | Yazar: Seçin Tuncel

‘Haber ağı, kadınların yerel gündemini görünür kılmayı, kadın medyasını güçlendirmeyi ve yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yaygınlaştırmayı amaçlıyor’  

Uçan Süpürge’nin muhabir eğitimi yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
‘Haber ağı, kadınların yerel gündemini görünür kılmayı, kadın medyasını güçlendirmeyi ve yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yaygınlaştırmayı amaçlıyor’
 
Eskişehir, Kayseri, Gaziantep, Hatay, Adana, Bursa, Trabzon, Zonguldak, İzmir’den gelen kadınlar Uçan Süpürge’nin 6.sını düzenlediği Yerel Kadın Muhabirler Ağı Eğitimi için 3-4 Ekim tarihlerinde Ankara’da buluştu.
 
Yerel Muhabir Ağı Eğitimi'nin eğitimcileri arasında gazeteci-yazar ve televizyon programcısı Dr. Sedef Kabaş, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Eser Köker ve Doç. Dr. Çiler Dursun, Hacettepe Üniversitesi'nden Dr. Sarp Üner, Danışman Şeyda Taluk ile TBMM Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu Başkanı Milletvekili Güldal Akşit de vardı.
 
Eğitimciler  iki gün boyunca; kadınlara karşı şiddetin haberleştirilmesinde alternatif bir dil yaratmak; toplumsal cinsiyet odaklı eleştirel medya okur-yazarlığı; medyada kadınların insan hakları ihlalleriyle baş etme stratejileri; Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu ve işlevi; iletişim, etkileşim, empati; röportaj teknikleri gibi birçok konuda  eğitim alıp,görüş alışverişinde bulundu.
 
Yıllardır ülkenin dört bir köşesinden kadınların gönüllü katkılarıyla yürüyen bu haber ağı, kadınların yerel gündemini görünür kılmayı, kadın medyasını güçlendirmeyi ve yerelde toplumsal cinsiyet eşitliği bakış açısını yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Uçan Süpürge’den sonra alternatif medyasını yaratmak isteyen kimi Sivil toplum kuruluşları da bu yerel muhabir ağının ne kadar önemli olduğunu gördü.
 
Kaos GL’de de Yerel Muhabir Ağı’nın kurulmasından sonra Çalışma Hayatı, Hukuk, Eğitim, Sağlık, Askerlik gibi alanların dışında sokakta  yaşanan hak ihlalleri ve LGBTT bireylere yönelik  şiddet gün yüzüne çıkmış, nefret cinayeti ve tahrik indirimi  gibi konular gündeme gelmişti.
 
 
 


Etiketler: kadın
İstihdam