07/11/2017 | Yazar: Kaos GL

‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ belgeseli Ankara galasına hazırlanıyor.

‘Uçurumun Kıyısında Türkiye’ Ankara’ya geliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Türkiye’de son bir yıldır yaşananları kişisel bir perspektiften aktaran “Uçurumun Kıyısında Türkiye” belgeseli Ankara galasına hazırlanıyor.

“Bu kara bulutların üzerine çıkıp güneşin hayat veren ışıklarına ulaşacaksak eğer iki şeye ihtiyacımız var: hakikat ve cesaret.”

İmre Azem'in yazıp yönettiği “Uçurumun Kıyısında Türkiye” belgeseli, dört farklı karakter üzerinden Türkiye'nin son bir senedir yaşadığı OHAL sürecini ve 16 Nisan referandumunu kişisel bir perspektiften anlatıyor: Evrensel gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat; KHK ile üniversiteden ihraç edilen ilk akademisyenlerden mimar Gül Köksal; kent hakkı aktivisti Deniz Özgür; ve Gezi'nin Mücella ablası, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesinden Mücella Yapıcı.

"Uçurumun Kıyısında Türkiye” filminin Ankara Galası, 08 Kasım 2017 Çarşamba günü 19.30’da Vişnelik tesislerinde gerçekleşecek.

Gösterimin ardından yönetmen İmre Azem ile birlikte belgeselde yer alan Mücella Yapıcı, Gül Köksal, Fatih Polat ve Deniz Özgür'ün de katılımıyla bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Künye

Vizyon Tarihi: 30 Haziran 2017

Yönetmen: İmre Azem

Mücella Yapıcı, Gül Köksal, Fatih Polat, Deniz Özgür.

Tür: Belgesel

Ülke: Türkiye


Etiketler: kültür sanat
İstihdam