26/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Uganda’da eşcinsellere hapis cezası öngören nefret yasasının kabul edilmesinden bir gün sonra Red Pepper adlı bir gazete Ugandalı eşcinselleri ifşa etti.

Uganda’da Eşcinseller Nefret Yasasının Ardından Medyanın Hedefinde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uganda’da eşcinsellere hapis cezası öngören nefret yasasının kabul edilmesinden bir gün sonra Red Pepper adlı bir gazete ülkedeki eşcinselleri ifşa etti.
 
“Medyanın Cadı Avı Geri Döndü”
“Uganda’nın Başı Çeken 200 Homosu Tespit Edildi” başlığıyla dün yayınlanan haberde Ugandalı eşcinseller çeşitli fotoğraflarla ifşa edildi. 3 yıl önce Uganda’nın Rolling Stone gazetesi benzer bir şekilde 100 gey ve lezbiyenin fotoğraf ve adreslerini “bunları asın” ifadesiyle birlikte vermişti. Hedef göstermenin ardından Ugandalı LGBT aktivisti David Kato, kendi evinde homofobik bir nefret cinayetine kurban gitmişti.
 
Red Pepper’ın listesinde yer alan Ugandalı lezbiyen aktivist Jacqueline Kasha, Twitter hesabından “medyanın cadı evi geri döndü” yazdı.
 
Uganda Devlet Başkanı Eşcinselliği Bir Hastalık Sanıyor
Eşcinsellere 14 yıldan ömür boyu hapse kadar cezalar öngören homofobik yasayı Pazartesi günü imzalayan Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni, yasanın ardından CNN’e şöyle konuştu: “İğrençler. Nasıl insanlar bunlar? Ne yaptıklarını hiç bilmiyordum. Yaptıklarının korkunç, iğrenç olduğunu yeni öğrendim. Böyle, anormal doğduklarının kanıtı olsaydı görmezden gelmeye hazırdım. Ama böyle bir kanıt yok.”
 
Museveni, heteroseksüellik dışındaki cinsel yönelimleri anormal olarak nitelendirse de eşcinsellik 1973 yılında Amerikan Psikiyatri Derneği tarafından hastalık kategorisinden çıkarıldı.   
 
İlgili haber:

Etiketler: medya
İstihdam