19/03/2007 | Yazar: Kaos GL

Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna'yı temsil etmek üzere travesti Verka Serduçka’nın aday seçilmesi ülkede tepkilere ve "Yarışmadan çekilelim" çağrılarına yol açtı.

Eurovision şarkı yarışmasında Ukrayna'yı temsil etmek üzere travesti Verka Serduçka’nın aday seçilmesi ülkede tepkilere ve "Yarışmadan çekilelim" çağrılarına yol açtı. Serduçka ise yarışmaya kararlı. 

Helen Fawkes

Bu yıl Helsinki'de yapılacak Eurovision finallerine gidecek olan Verka Serduçka ülkenin en popüler komedyenlerinden biri. Ancak muhalifleri, kaba ve bayağı buldukları Serduçka'nın ülkenin uluslararası prestijini zedeleyeceği görüşünde.

"Verka içlerinden biri ve onu seviyorlar"

Verka Serduçka karakteri aslında bir televizyon şovu için yaratılmıştı. Sovyet döneminde doğan, orta yaşlı kadınlarla dalga geçiyordu. Kimileri onu fazlasıyla abartılı ve karikatürize bulsa da, Serduçka kısa sürede süper-star oldu.

Verka Serduçka'nın şatafatlı kostümlerinin içindeki adamsa, Andrey Danilko. Danilko "İnsanlar Verka Serduçka'yı sıradan olduğu için seviyor" diyor.

Kuklasını yaktılar

Ukrayna, Eurovision şarkı yarışmasını çok ciddiye alan ülkelerden biri. Pek çok insan Serduçka'nın kazanma şansı olduğunu düşünüyor. Ama kimileri de kelimenin tam anlamıyla dehşete düşmüş durumda. Ülkelerini böyle bir karakterin temsil etmesini istemediklerini, ederse alay konusu olacaklarını söyleyip, bu yıl yarışmadan tamamen çekilinmesini talep ediyorlar. Bu amaçla bir dizi eylem planlayan bu çevrelerin protestoları, Serduçka'yı temsil eden bir kuklanın yakıldığı törenle başladı.

Ama Serduçka ise "Yarışmanın en iyi şarkısı bizimki olmayabilir. Ama Ukraynalıların da bir mizah duygusu olduğunu göstereceği kesin’ diyerek Ukrayna'yı temsil etmeye kararlı olduğunu söylüyor. 




Etiketler: kültür sanat
İstihdam