24/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Gemlik Ülkü Ocakları’ndan kişiler duvardaki gökkuşağını siyaha boyayıp sosyal medyada paylaştı; tepkilerin ardından fotoğrafları kaldırdı.

Ülkü Ocakları’nın Bursa’da gökkuşağını siyaha boyaması tepkiyle karşılandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bursa’nın Gemlik ilçesinde belediyenin bir trafo üzerine çizdiği çocuk resimlerinde kullanılan gökkuşağı, Ülkü Ocakları’ndan kişilerce tahrip edildi.

dijitalgaste'den Egehan Erkun'un haberine göre gökkuşağını siyaha boyamaya çalışan Gemlik Ülkü Ocakları’ndan kişilerin bu saldırıyı gökkuşağının “LGBTİ+’ları temsil ettiği” gerekçesiyle yaptığını belirtiyor. Haber Gemlik Ülkü Ocakları’nın saldırıyı şu ifadelerle üstlendiğini yazdı:

“Çocuklarımıza eşcinselliği sanki normal ve sıradan bir olaymışçasına yansıtmaya çalışan bir hareket ile karşı karşıyayız. İlçemizde konuya duyarlı hemşerilerimizin rahatsızlıklarını dile getirmeleri sonrası, söz konusu çizimleri Gemlik Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün yaptırdığı bizlere bildirilmiştir”

Saldırı tepkiyle karşılanınca fotoğrafları sildiler

Bursa Muhalif Gazete de duvar resmini tahrip eden kişilerin Gemlik Ülkü Ocakları’na ait sosyal medya sayfasından boyamanın yapıldığı fotoğrafları paylaştığını da duyurdu. Paylaşımın tepki çekmesinin ardından Gemlik Ülkü Ocakları fotoğrafları sildi.

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı
İstihdam