10/03/2022 | Yazar: Kaos GL

8 Mart yürüyüşünde sokakta buluşuyoruz çünkü: Sınırlarınızı yıkıyoruz. Faşizminizi paramparça ediyoruz.

Uluslararası Feministler Birliği: Trans karşıtlığının faşist bir ideoloji olduğunu anlayın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sinem Deniz, Uluslararası Feministler Birliği’nin Berlin 8 Mart’ına çağrı metnini Türkçeleştirdi.

"Irkçılık, trans*mizojini, kuirfobi, cinsiyetçilik ve cis erkeklerin katılımına karşı NET bir açıklama yapmak istiyoruz.

Biz, Uluslararası Feministler Birliği, farklı gruplardan, ağlardan ve/veya bireylerden oluşan tengarenk kadınlar, translar, interseksler ve non-binaryler, BIWOC* ve TIN* göçmenler ve mültecileriz.

Bizim feminizmimiz kesişimsel ve mücadelemiz ırkçılığa, kolonyalizme, kapitalizme, emperyalizme ve patriyarkaya karşı. Irkçılığa karşı, beyaz olmayan cis erkeklerle ve kapitalizme karşı herkesle ortak bir mücadele paylaştığımızı biliyoruz, ama bu yürüyüşün odağında, kadınların, transların, intersekslerin ve non-binarylerin özsavunması ve öz örgütlenmesi var. Öznelliğimiz, mücadelemizin önemli bir unsuru. Sisteme karşı örgütlenebilmek, direnebilmek ve mücadele edebilmek için bunu hayata geçirmemiz gerekli. Bu da cis erkekler davetli değildir anlamına geliyor.

Trans* kadınlar kadındır. Bunu kabul etmeyen davetli DEĞİL. Bunun (trans karşıtlığının) faşist bir ideoloji olduğunu anlayın.

Seks işçiliği işçiliktir. Bunu kabul etmeyen de davetli DEĞİL. Seks işçiliğinin suç olmaktan çıkarılmasını, seks işçilerinin özgürleşmesini savunuyoruz.

Buraya gelip tengarenk göçmen ve mültecilere "feminizm" öğretebileceğini düşünen ırkçı kişiler siktirolup uzak durabilirler.

Diğer herkese: 8 Mart yürüyüşünde sokakta buluşuyoruz çünkü: Sınırlarınızı yıkıyoruz. Faşizminizi paramparça ediyoruz.

(görseli bakan kişiye doğru yönelmiş bir yumruk çizimi üzerinde yazılı şekilde)

Çeviri notu:

Tengarenk: ingilizcede ten rengi beyaz olmayanları belirtmek için "of Colour" terimine benim getirdiğim karşılık.

BIWOC: siyahi ve yerli tengarenk kadınlar, İng. Black, Indigenous Women of Colour

TIN: trans, interseks ve non-binaryler


Etiketler: insan hakları, kadın, yaşam, dünyadan
nefret