25/05/2011 | Yazar: Kaos GL

Pozitif Yaşam Derneği’nin yürüt

Uluslararası HIV/AIDS Konferansı başlıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pozitif Yaşam Derneği’nin yürütmekte olduğu “HIV/AIDS ile Yaşayanların Haklarına Yönelik Savunuculuk ve Farkındalık Yaratma” projesi kapsamında İstanbul’da,Uluslararası HIV/AIDS Konferansı” düzenleniyor.

Konferansta küresel, bölgesel ve ulusal düzeylerde HIV/AIDS ile yaşayanların sorunları, toplum sağlığı ve “hassas/incinebilir” gruplar açısından HIV/AIDS ve mevcut farklı yasal durumlar tartışılacak. Uluslararası deneyim ve birikim paylaşımında bulunularak, Türkiye’deki yasal ve kültürel durum hakkında bir yol haritası belirlenmeye çalışılacak. Düzenlenecek iki ayrı çalıştayda, proje kapsamında hazırlanmış olan “Türkiye İçin HIV/AIDS Yasası Taslağı” ele alınacak ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulacak.
 
Konuşmacıların listesi ve ayrıntılı programına www.bizebiryasalazim.org adresinden erişilebiliyor. Konferansa katılmak için bu adresten kayıt yaptırmak yeterli.

Toplantı, 26 – 27 Mayıs 2011 Perşembe ve Cuma günleri Larespark Hotel Taksim’de 09:30 ile 17:45 saatleri arasında gerçekleşecek.


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam