28/10/2010 | Yazar: Murat Köylü

Uluslararası Hrant Dink Ödülü 2011 yılı için aday önerileri, 15 Ekim 2010 - 15 Nisan 2011 tarihleri arasında kabul edilecek.

Uluslararası Hrant Dink Ödülü 2011 yılı için aday önerileri, 15 Ekim 2010 - 15 Nisan 2011 tarihleri arasında kabul edilecek.
Uluslararası Hrant Dink Ödülü, Hrant Dink’in 57’inci doğum günü olan 15 Eylül 2011 tarihinde üçüncü kez sahiplerini bulacak. Ödül her yıl ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bu idealler uğruna bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, bunları yaparken, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi, kurum veya gruplara veriliyor. Hrant Dink Vakfı ödülle, bu yönde çaba gösterenlere seslerinin duyulduğunu, yaptıklarının görüldüğünü ve yalnız olmadıklarını hatırlatmayı, onlara manen destek olmayı, tüm insanları idealleri uğruna mücadeleye teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlk İki Yılda Ödül Alan İsimler
2009 yılında Dink’in 55’inci doğum gününde düzenlenen “Uluslararası Hrant Dink Ödülü”nün birincisi Türkiye’den Gazeteci Alper Görmüş’e ve yurtdışından İsrailli Gazeteci Amira Hass’a verilmişti. Bu yıl da ödülleri Türkiye Vicdani Red Hareketi ve İspanya’dan Yargıç Baltasar Garzón Real aldı. 2009 ve 2010 yıllarında ödül törenleri İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlendi. Ödül törenlerine çok sayıda sanatçı, yazar, akademisyen ve medya mensubu da katılıyor. Bu seneki gecede Sıla, Arto Tunçboyacıyan, Kardeş Türküler ve Çıplak Ayaklar Kumpanyası gibi sanatçılar çeşitli performanslar sergilemişler; gecenin sunuculuğunu da Lale Mansur yapmıştı. 2009 ve 2010 yılı ödülleri İstanbul Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda verilmişti.
 
Ödül Jürisinde Kimler Var?
2011 yılı Uluslararası Hrant Dink Ödülü Jürisi’nde, Adalet Ağaoğlu (yazar), Türkiye Vicdani Ret Hareketi Temsilcileri (2010 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi), Baltasar Garzon Real (yargıç ve 2010 Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahibi), Boris Navasardian (Erivan Basın Kulübü Başkanı), Daniel Cohn-Bendit (Avrupa Parlamentosu üyesi), Hasan Cemal (gazeteci), Irene Khan (Uluslararası Af Örgütü Eski Başkanı), Judith Butler (feminist düşünür) ve Rakel Dink (Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı) yer almakta.
 
Aday Önerileri Nasıl İletilecek?
Aday önerileri, 15 Nisan 2011 tarihine kadar www.hrantdinkodulu.org adresinde bulunan form doldurularak ya da internet sitesindeki adrese postalanarak belirtilebilir. Aday gösterilen kişiyle ilgili ayrıntılı bilgi gönderilmesi, Uluslararası Jüri’nin karar verme sürecine yardımcı olmaktadır.

Etiketler: insan hakları
İstihdam