03/01/2024 | Yazar: Kaos GL

Ankara Barosu’nun düzenlediği 13’üncü Uluslararası Hukuk Kurultayı’nda LGBTİQ+’ların toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı da tartışılacak.

Uluslararası Hukuk Kurultayı'nda LGBTİ+’ların toplantı ve gösteri yürüyüş hakkı tartışılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ankara Barosu’nun düzenlediği 13’üncü Uluslararası Hukuk Kurultayı 11-14 Ocak tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Kurultay bu sene “Yargı Reformu” temasıyla yapılacak.

Üç gün sürecek Kurultay’da eş zamanlı oturumlarla Türkiye’de “Suç ve Ceza Politikası”, “Hak Kavramının Somut Örnekler Üzerinden Tartışılması”, “İnsan Hakları Mekanizmalarına Direnç”, “Anayasa ve İnsan Hakları Hukuku’nun Krizi”, “Adalete Erişim”, “İfade Özgürlüğü” gibi başlıklar tartışılacak.

Kurultay’ın ikinci gününde “Hak Öznelerini Anlamak” başlıklı oturumda Abdullah İkbal Arslanbaş, “LGBTİQ+’ların Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Hakkı: ‘Yok Öyle Bir Şey’” sunumunu yapacak. Aynı oturumda Dilan Mızrak da “Nefret Söyleminin Eşit Vatandaşlık Temelinde Değerlendirilmesi” başlıklı sunumuyla yer alacak.

TIKLAYIN- 13’üncü Uluslararası Hukuk Kurultayı Programı


Etiketler: insan hakları, sivil anayasa, siyaset, etkinlik duyuru
İstihdam