07/03/2017 | Yazar: Kaos GL

30 ülkede gerçekleşecek 8 Mart Kadın Grevi’ne Türkiye’de yaşayan kadınlar da ses verecek.

Uluslararası Kadın Grevi’ne ses ver! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

30 ülkede gerçekleşecek 8 Mart Kadın Grevi’ne Türkiye’de yaşayan kadınlar da ses verecek.

8 Mart Uluslararası Kadın Grevi (International Women’s Strike, IWS) için 30 ülkeden kadınlar sokakları dolduracak. Kadınlar grev kararı alınan 30 ülkede, 8 Mart Çarşamba günü meydanlarda olacak ve işe gitmeyecek, evdeki bakım hizmetlerini durduracaklar.

Türkiye’den kadınlar da greve ses vereceklerini bir bildiri ile açıkladılar.

Greve destek veren Türkiye’den kadınlar; bildiride, erkek şiddetine, kadın bedeni ve cinselliği üzerinde kurulan eril tahakküme, güvencesiz ve geleceksiz emek dayatmasına, yoksullaştırmalara ve savaşa karşı dünyada yükselen “kadın grevi” çağrısına ses vereceklerini açıkladılar.

Bildiri, 8 Mart günü kadınların sosyal medya profillerinde, gün boyu siyah-mor kurdele taşımalarını, yapılan tüm 8 Mart eylemlerinde ve faaliyetlerinde greve ses veren metinleri ve eylem fotoğraflarını sosyal medyada #8Mart ve #KadınGrevi hashtagleriyle dolaşıma sokmalarını ve böylece uluslararası greve ses vermelerini talep ediyor.

Tek başına olmaz #hayır”, sloganıyla kadınlar “8 Mart’a Doğru Kadınlar Birlikte Güçlü Kampanya Grubu” ismiyle tüm kadınları greve ses vereye davet ediyor.

Kadınların 8 Mart günü greve gidecekleri ülkeler ise şöyle: Arjantin, Avustralya, Bolivya, Brezilya, Şili, Kosta Rika, Çek Cumhuriyeti, Ekvador, İngiltere, Fransa, Almanya, Guatemala, Honduras, İzlanda, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İsrail, İtalya, Meksika, Nikaragua, Peru, Polonya, Rusya, Salvador, İskoçya, Güney Kore, İsveç, Togo, Türkiye, Uruguay ve ABD.


Etiketler: kadın
İstihdam