31/01/2023 | Yazar: Kaos GL
ÜniKuir, 3. Dayanışma Kampı için bu kez kendi şehrinde, Ankara’da LGBTİ+ aktivistleriyle yan yana geldi.
ÜniKuir Derneği, Örgütlenme ve Dayanışma Programı kapsamında düzenlediği kamplar devam ediyor. Dernek bir yandan üniversiteli LGBTİ+ topluluklarıyla, bir yandan da üç büyük şehir dışındaki illerden gelen aktivistlerle kamplarda bir araya geliyor.
3. Dayanışma Kampı
Dernek 3. Dayanışma Kampı için bu kez kendi şehrinde, Ankara’da LGBTİ+ aktivistleriyle yan yana geldi.
Üç gün süren etkinlik serisinin ilk gününde oyunlar oynayarak tanışıldı. Ardından Akademik Çalışmalar Koordinatörü Sevcan’ın yürütücülüğünde “Temel Kavramlar” atölyesi gerçekleştirildi. İlk gün programı birlikte yemekle sonlandı.
Kamp ikinci günü Örgütlenme ve Dayanışma Programının atölyeleriyle devam etti. İlk oturum, Gönüllü Koordinatörü Doğuş’un yeni kurulan örgütlenmeleri merkeze alan “Örgütlenmenin Temelleri” atölyesi ile başladı. Örgütsel koordinasyon ve örgütleme faaliyetleri planlanmasının adımlarınının ele alındığı atölyede, katılımcıların aktarımlarıyla LGBTİ+ oluşumların ihtiyaçları, örgütlenmelerin zorlukları/kazanımları ortaya kondu. Devamında, “Örgütsel Yapıların Güçlendirilmesi” atölyesiyle ÜniKuir Genel Koordinatörü Özgür, örgütlenmelerin kurumsallaştırılmasının nasıl sağlayabileceğini ele aldı. Günün son oturumunda Örgütlenme ve Dayanışma Program Koordinatörü Şebin, “Örgütsel Kültür Deneyim Aktarım” atölyesiyle farklı şehirlerinden ÜniKuir davetiyle kampa gelen katılımcıların aktarımlarıyla örgütsel bağ ve örgütsel kültürü oluşturmak ve güçlendirmeyi tartışmaya açtı.
Kampın son gününde ÜniKuir Hukuki Danışmanı S. Duygu Çildoğan, “Haklarımız 101” atölyesiyle gözaltı süreçlerinden uyum sürecine, diploma değişikliğinden askerlik süreçlerine temel bilgileri sundu ve katılımcıların sorularını cevapladı. Üç gün süren etkinlik serisi, “Kamp Değerlendirme” oturumu ile sonlandı.
Etiketler: insan hakları, yaşam