29/09/2021 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir, 3 Ekim’de gözaltında haklarımız atölyesi düzenliyor.

ÜniKuir’den gözo atölyesi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir Derneği, gözaltında haklarımıza dair atölye düzenliyor. 3 Ekim saat 14.00’te Ankara’da yapılacak etkinlikte gözaltı süreçlerine dair hukuki bilgi ve deneyimler paylaşılacak. Ardından katılımcıların soruları yanıtlanacak.

Etkinliğin çağrısı şöyle:

“Lubunyalar onlarca yıldır alanlarda, eylemlerde, kampüste, sokakta, e tabi her yerde. Her yürüyüşü onur yürüyüşü lubunyalar olarak sloganlarımızı, danslarımızı, zılgıtlarımızı naşlatıyoruz. Ama çarklarda, alanlarda ve hatta partolarda paparonlar peşimizi bırakmıyor; madde madde ezberlemeye başladığımız yasalara, yönetmeliklere tümüyle aykırı biçimde saldırıyor. 

“Lubunya yine susmayacak ama sesimiz daha güçlü çıksın diye, haksız uygulamalara karşı çıkmak için GÖZO Atölyesinde paparonunun mu bekçisinin mi, hangisinin bizi yakalayabileceğini; üst aramasını nasıl yapabileceklerini; herhangi bir gözo durumunda neler yapacağımızı; arama ve el koyma işlemlerinde bilmemiz gerekenleri; kısaca haklarımızı konuşacağımız bir atölye düzenliyoruz.

“Gözaltı süreçlerine dair hukuki bilgi-deneyim paylaşımının ve soru-cevap bölümün yer alacağı, 3 Ekim günü 14:00'te Ankara'da gerçekleştireceğimiz etkinliğe davetlisiniz! Etkinliğe katılmak için kayıt formunu doldurmanız yeterli. Dayanışmayla!”


Etiketler: insan hakları
nefret