16/11/2021 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir, SPoD ile birlikte yürüttüğü “Ankara ve İstanbul'daki Devlet Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İzleme ve Haritalama” projesi için Ölçek Geliştirme Uzmanı arıyor.

ÜniKuir’den Ölçek Geliştirme Uzmanı ilanı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversiteli Kuir Araştırmaları ve LGBTİ+ Dayanışma Derneği (ÜniKuir), Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPoD) ile birlikte yürüttüğü “Ankara ve İstanbul'daki Devlet Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İzleme ve Haritalama” projesi için Ölçek Geliştirme Uzmanı arıyor.

Ölçek Geliştirme Uzmanı için aranan özellikler şöyle:

- Sosyal Bilimler alanında yüksek lisans derecesine sahip olmak

- LGBTİ+ hakları konusunda yeterli ve güncel bilgiye sahip olmak

- IBM SPSS programında -veri girişi , t test , anova ,weight case, spss ile veri analizi, normallik testi, post hoc testleri- konularında uzman olmak.

- Yapısal Eşitlik Modellemesi konusunda uzman olmak.

- Açımlayıcı (AFA) ve doğrulayıcı (DFA) faktör analizi konularından uzman olmak.

- Psikometrik özellikleri yeterli, geçerli ve güvenilir bir ölçek geliştirdiğini gösteren (AFA ve DFA kullanılarak) bir akademik yayının yazarı olmak.

Son başvuru tarihi 30 Kasım Salı günü olan ilanla ilgili sorularınız için info@unikuir.org adresine e-posta ile ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve CEİDizler Hibe Programı kapsamında yürütülen “Ankara ve İstanbul'daki Devlet Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İzleme ve Haritalama” projesi üniversiteli LGBTİ+’ları merkeze alarak, Ankara’da 8 İstanbul’da 12 devlet üniversitesinde LGBTİ+ öğrencilerin mevcut durumu, insan haklarına erişimi ve üniversitelerde maruz kaldıkları ayrımcılıkları izleyerek İstanbul ve Ankara’da 20 devlet üniversitesinde izleme ve haritalama çalışması yapmayı amaçlıyor.

Proje sonunda üniversitelerden elde edilen tüm veriler kullanılarak hazırlanacak interaktif grafik ve haritalar aracılığıyla, veriler karşılaştırmalı olarak paylaşılacak ve Türkiye’de LGBTİ+ haklarının sistematik olarak üniversite temelli olarak izlenmesinin temelleri atılacak.


Etiketler: çalışma hayatı
İstihdam