25/09/2022 | Yazar: Kaos GL

Son sınıf hukuk öğrencileri ve stajyer avukatlar, ÜniKuir'in hukuk programına bekleniyor.

ÜniKuir’den yedi aylık hukuk programı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Avukat Mahmut Şeren ve Avukat S. Duygu Çildoğan'ın kolaylaştırıcılığında 29 Ekim 2022'de başlayıp Mayıs 2023'e kadar sürecek olan ÜniKuir Derneği LGBTİ+ Hakları Hukuku Programı'nda her ay çevrimiçi olarak iki buluşma gerçekleşecek.

Yedi ay sürecek programın ilk oturumu 29 Ekim 2022'de. Ücretsiz düzenlenecek etkinlik serisine kayıt yaptırmayı unutmayın!

Programa başvuru için son tarih: 2 Ekim, saat: 18:00.

Program kapsamında LGBTİ+'lara ve insan haklarına ilişkin temel bilgilerden başlayarak LGBTİ+'ların haklarını etkileyen hukuki düzenlemeleri, süreçleri ve mekanizmaları ayrıntılı olarak incelenecek. Program kapsamında ayrımcılık yasağı, özel hayata saygı hakkı, cinsiyet uyum süreci, interseks hakları, toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğü, yaşam hakkı, eğitim hakkı ve çalışma hakkı gibi başlıklar LGBTİ+ hakları bağlamında tartışılacak.

Başvuran kişilerin, eğitimler ve ödevlerden oluşacak programın yüzde 80'ine katılım göstermesi bekleniyor. ÜniKuir, 7 ay sürecek program sayesinde, kısa süre sonra hukuk pratiği içerisinde yer alacak stajyer avukatların ve 4. sınıfta okuyan hukuk öğrencilerinin LGBTİ+ hakları hukukuna ilişkin kapasitelerini güçlendirmeyi hedefliyor.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam