19/04/2021 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir Derneği Türkiye'nin trans+ öğrencilerin üniversitelerde maruz kaldıkları transfobiyi ve ayrımcılıkları izlemek amacıyla online bir araştırma düzenliyor.

ÜniKuir üniversitelerde trans+ öğrencilere yönelik ayrımcılığı araştırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir Derneği Türkiye'nin Pekin +25 Sürecine Katılımı projesi kapsamında trans+ öğrencilerin üniversitelerde maruz kaldıkları transfobiyi ve ayrımcılıkları izlemek, kampüsleri trans+ öğrenciler için kapsayıcı hale getirecek çözüm önerileri sunmak amacıyla bir araştırma düzenliyor.

“Üniversitelerde Trans+ Öğrencilere Yönelik Ayrımcılık Anketi” isimli online araştırma, anket trans+ (transbinary, trans non-binary, non-binary, genderkuir, gender-nonconforming, ...) kimlikli her kademeden üniversite öğrencilerine ve mezunlarına açık.

Dernek, üniversitelerdeki transfobi ve LGBTİ+fobi konusundaki ilerideki çalışmalara da kaynak oluşturması amacıyla çalışma sonuçlarını Temmuz 2021'de raporlaştıracak, Birleşmiş Milletler Nesil Eşitlik Forumu’nda sunacak.

Araştırmaya buradan katılabilirsiniz.

Pekin Deklarasyonu ve Eylem Planı hakkında

5 yıl önce Birleşmiş Milletler üyesi 189 devletin imzasıyla kabul edilen Pekin Deklarasyonu ve Eylem Planı (PDEP), kadın ve yoksulluk, kadın ve eğitim, kadın ve sağlık, kadına yönelik şiddet, silahlı çatışmalarda kadın, kadın ve ekonomi, karar alma süreçlerinde kadın, kadının ilerlemesinde kurumsal mekanizmalar, kadının insan hakları, kadın ve medya, kadın ve çevre, kız çocukları gibi 10 kritik konuda stratejiler belirliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına hizmet ediyor.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam