20/04/2022 | Yazar: Kaos GL

Ankete Ankara ve İstanbul’da yaşayan öğrenci, akademik personel ve idari personeller katılabiliyor.

ÜniKuir ve SPoD’dan Ankara ve İstanbul’da bulunan Devlet Üniversitelerindeki öğrencilere yönelik anket Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir Derneği ve SPoD, Ankara ve İstanbul'daki devlet üniversitelerinde LGBTİ+ hakları bağlamında toplumsal cinsiyet eşitliğini izlemek amacıyla anket düzenliyor.

İki derneğin iş birliğiyle yürütülen "Ankara ve İstanbul’daki Devlet Üniversitelerinde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Haritalama ve İzleme Projesi" kapsamında gerçekleştirilen anket, anonim olarak doldurulabiliyor.

Ankete Ankara ve İstanbul’da yaşayan öğrenci, akademik personel ve idari personeller katılabiliyor.

Proje sonunda üniversitelerden elde edilen tüm veriler kullanılarak interaktif grafik ve haritalar paylaşılacak. Bu sayede Türkiye’de LGBTİ+ haklarının sistematik olarak üniversite temelli olarak izlenmesinin temellerinin atılması amaçlanıyor.
Proje kapsamında şimdiye kadar:

- Üniversitelerde LGBTİ+'ların durumuna ilişkin literatür taraması tamamlandı ve üniversite mensuplarıyla odak grup görüşmeleri gerçekleştirildi.

- Üniversitelerde LGBTİ+ Hakları Bağlamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Göstergelerini belirlendi.

- “LGBTİ+ Haklarına Erişim Ölçeği” ve “LGBTİ+’lara Yönelik Ayrımcılık Ölçeği” isimli psikometrik özellikleri yeterli, geçerli ve güvenilir iki ölçek geliştirildi.

Anketi burada yer alan bağlantıdan doldurabilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam