05/02/2021 | Yazar: Kaos GL

“Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübünü şeytanlaştırmaya çalışan nefret siyasetini kabul etmiyoruz.”

Üniversite LGBTİ+ toplulukları: Dün, bugün, yarın; vardık, varız, var olacağız. Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Üniversite LGBTİ+ toplulukları Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatılması ve hedef göstermelere ilişkin ortak açıklama yayınladı.

Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve İngilizce yayınlanan açıklamada topluluklar, “Boğaziçi kayyumunun hukuksuzca aldığı Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübünü kapatma kararı, iktidarın ve sözde rektörün LGBTİ+’lara yönelik tavrını açıkça ortaya koymuştur” dedi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Üniversite LGBTİ+ toplulukları olarak hedef gösterilen, ötekileştirilen, gözaltında işkenceye maruz bırakılan bütün arkadaşlarımızla dayanışma içindeyiz.

Akademik özgürlüğün temeli olan üniversite özerkliğinin gasp edilmesine karşı direnen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübünü şeytanlaştırmaya çalışan nefret siyasetini kabul etmiyoruz. Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı, bütün vatandaşların sahip olduğu anayasal bir haktır. Bu hakkın kullanımının önlenmesi amacıyla alınan hukuksuz tedbirler, hükûmetin ve emniyet güçlerinin sorumluluğunu gerektirmektedir.

Boğaziçi kayyumunun hukuksuzca aldığı Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübünü kapatma kararı, iktidarın ve sözde rektörün LGBTİ+’lara yönelik tavrını açıkça ortaya koymuştur. Örgütlenme özgürlüğünü temelden ihlal eden bu hukuksuzluğa itiraz ediyoruz!

En üst perdeden nefret söylemlerinde bulunan, gökkuşağı bayrağına sokakta ve hatta mecliste bile tahammül edemeyen, işkence ile arkadaşlarımıza müdahalede bulunan iktidara hatırlatıyoruz: Anayasadan ve tarafı olduğumuz uluslararası sözleşmelerden kaynaklanan sorumluluklarınız; vatandaşlarınız arasında ayrım gözetmemenizi ve işkence ile etkin mücadele etmenizi gerektirir.

LGBTİ+’lar bu gerici ablukaya boyun eğmeyecek! Dün, bugün, yarın; vardık, varız, var olacağız.

İnsan haklarına, demokrasiye, eşitliğe inanan herkesi dayanışmaya çağırıyoruz.

Bilgi Gökkuşağı

Hacettepe Kuir Araştırmaları

Lavender LGBTİQ+

ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması

İTÜ Cins Arı

Özü LGBTİQ+

İstanbul Üniversitesi Eşitlik Topluluğu

Koç Üniversitesi Kuir

BAU Renkli Çatı

7Tepe7Renk

İKUİR

SU Cins+ Kulüp

GSÜ Lion Queer

Bilkent Renkli Düşün

universite-lgbti-topluluklari-dun-bugun-yarin-vardik-variz-var-olacagiz-1

universite-lgbti-topluluklari-dun-bugun-yarin-vardik-variz-var-olacagiz-2


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, eğitim
İstihdam