29/04/2022 | Yazar: Kaos GL

Aramızda Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Derneği, F. Ceren Akçabay’ın kaleme aldığı “Üniversitelerde Cinsel Şiddetle Mücadele Deneyimi Raporu”nu yayımladı.

“Üniversitelerde cinsel şiddetle mücadele mekanizmaları yeterince geliştirilemedi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Aramızda Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Derneği,“Üniversitelerde Cinsel Şiddetle Mücadele Deneyimi: Cinsel Şiddetle Mücadelede Üniversite ve STK İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi Raporu”nu yayımladı.

F. Ceren Akçabay’ın kaleme aldığı raporu İnci Solak Akman ve Burcu Yılmaz Gündüz yayıma hazırladı.

Dernek raporu şöyle tanıtıyor:

“Cinsel şiddetle mücadele, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması mücadelesinin önemli ayaklarından birini oluşturmaktadır. 2000’li yıllarda Türkiye’de üniversitelerde ve sivil toplum örgütlerinde cinsel şiddetle mücadele alanında önemli çalışmalar yapılmış olmakla birlikte; toplumsal cinsiyet eşitliği politikasının terk edilmesi ve üniversitelere yönelik anti-demokratik politikalar nedeniyle hem üniversiteler düzeyinde hem de sivil toplum alanında cinsel şiddetle mücadele alanında gerekli gelişme sağlanamamış, işbirliği ve örgütlenme eksikliği nedeniyle hukuki ve hukuk dışı cinsel şiddetle mücadele mekanizmaları yeterince geliştirilememiştir.”

Rapor; “Giriş”, “Üniversitelerde Cinsel Şiddetle Mücadele”, “Üniversitelerde Cinsel Şiddetle Mücadelede Kullanılan Belge ve Birimlere İlişkin Temel Belirlemeler” ve “Sonuç” başlıklı dört bölümden oluşuyor. 

Rapora buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, kadın, eğitim
İstihdam