06/04/2007 | Yazar: Kaos GL

Bilgi Üniversitesi’nde kurulan Gökkuşağı LGBT Kulübü etrafındaki tartışmalar devam ediyor.

Bilgi Üniversitesi’nde kurulan Gökkuşağı LGBT Kulübü etrafındaki tartışmalar devam ediyor. Hürriyet gazetesinden Deniz Biliroğlu, üniversite rektörlerine konu hakkındaki düşüncelerini sordu.

KAOS GL

Bilgi Üniversitesi’nde 15 öğrenci tarafından kurulan ve üniversitede paneller düzenleyecek olan Türkiye’nin ilk gey-lezbiyen öğrenci kulübü, üniversite camiasında tartışma yarattı.

Velilerden tepkiler gelirken, üniversitelerden bu konuda farklı sesler yükseldi.

Bilgi Üniversitesi: İzin vermememiz insan hakları ihlali olurdu

Bilgi Üniversitesi Öğrenci Dekanı Yrd. Doç. Dr. Halit Kakınç, "Türk toplum yapısına ters düştüğü için 10-15 kadar veli tepki gösterdi. Biz liberal bir bakış açısıyla kulübün açılmasına izin verdik. Onları yok saymamız ve kulübün kurulmasına izin vermememiz, insan hakları ihlali olurdu. İyi bir yaklaşımda bulunduğumuzu düşünüyoruz. İnsan hak ve tercihlerine saygılı bir üniversiteyiz" dedi.

Gazi Üniversitesi: Bizim öğrencilerimiz bilimle ilgilenirler

Gazi Üniversitesi Rektör Danışmanı Doç. Dr. Nazife Güngör, "Henüz böyle bir talep gelmedi, gelmez de. Bizim üniversitemizde daha öncelikli sorunlarımız var. Bunlar demokrasi göstergesi adına yapılan girişimler. Öğrencilerimizin böyle talepleri olmuyor. Bizim öğrencilerimiz bilimle ilgileniyor ve sportif tesis, kütüphane istiyor. Bu tür oluşumlarla ilgilenmiyorlar" diye konuştu.

Maltepe Üniversitesi: Cinsel, dinsel, siyasal oluşumlar, kulüp değil

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Çelikcan: "Öğrenci kulüpleri, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin öğrenciler tarafından yürütüldüğü ve ortak ilgi alanlarına sahip öğrencilerin buluştuğu oluşumlar olma özelliği taşıyor. Üniversitemizde bu amaçla kurulmuş 34 kulüp bulunuyor. Dinsel, cinsel, etnik, siyasal kimlikleri ön plana çıkaran oluşumlar ise kulüp anlayışı dışında kalıyor."

Ortadoğu Teknik Üniversitesi: Böyle bir şey bizim kriterlerimize uymaz

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut ise "Böyle bir şey bizim kriterlerimize uymaz. İzin vereceğimizi zannetmiyorum. Çünkü kulüplerin topluma yararlı aktiviteler olmasına dikkat ediyoruz. Her türlü kulüp kurulmuyor" dedi.

Bilkent Üniversitesi: Talep geldiği takdirde senatomuz değerlendirir

Bilkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Aydoğan: "Böyle bir talep gelirse senatoda, öğrencilere söz veren üniversite olarak değerlendirilir. Demokratik bir uygulama sonucunda ve öğrencilerin istekleri doğrultusunda karar verilir."

Sabancı Üniversitesi: Diğer öğrenci kulüplerine baktığımız gibi bakarız

Rektör Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, "Bu kulüplere, diğer öğrenci kulüplerine baktığımız gibi bakarız. Yani herhangi bir öğrenci kulübü kurulurken hangi kriterleri uyguluyorsak ona da aynısını uygularız" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet, 6 Nisan 2007


*Konuyla ilgili haberler:

[[Bilgi Üniversitesi’ne teşekkür]]

[[İlk eşcinsel kulübünü kurdular]]

[[Çirkin ördek yavrusu kuğuya dönüştü]]


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam