28/12/2021 | Yazar: Kaos GL

ÜniKuir Derneği 5 Ocak’ta yüz yüze 6 Ocak’taysa çevrimiçi gerçekleşecek “Üniversitelerde Taciz ve Mobbing ile Mücadele Atölyesi”ne çağırıyor.

Üniversitelerde Taciz ve Mobbing ile Mücadele Atölyesi’ni kaçırmayın! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ÜniKuir Derneği “Üniversitelerde Taciz ve Mobbing ile Mücadele Atölyesi”ne çağırıyor.

Dernek, “5 Ocak'ta Ankara'da, kaçıranlar için de 6 Ocak'ta Zoom'da ‘Üniversitelerde Taciz ve Mobbing ile Mücadele Atölyesi’nde bir araya geliyoruz!” diyor.


Dernek etkinliği, Üniversitelerdeki Cinsel Taciz ve Şiddeti Önleme Birimlerine (CTS) dair bilgi tazelemek, birimlerin işleyişini ve başvuru yollarını öğrenmek, CTS birimlerinden beklentilerine, önerilerine ve ihtiyaçlarına yönelik bir tartışma yürütmek için düzenliyor.

Atölyenin detayları şöyle:

“Selin Altay ve E. Ege Tektaş'ın kolaylaştırıcılığında gerçekleşecek ve iki bölümden oluşacak atölyenin ilk kısmında taciz ve şiddet karşısında haklarımızı ve üniversitelerdeki durumu konuşacağız. Bu bölüm, CTS birimlerinin işleyişine ve üniversite mensuplarının haklarına dair bilgilendirici bir oturum olacak. İkinci kısımda ise her birimiz bir komisyon üyesi rolüne bürüneceğiz. Bu bölümde atölye kolaylaştırıcısı Selin Altay ve katılımcılar bir CTS komisyonu kurarak komisyonda ve politika metinlerinde olması gerekenlere, öneriler oluşturmaya, dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğümüz noktalara dair tartışacağız.”

Yüz yüze atölye 5 Ocak Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara’da gerçekleşecekken çevrimiçi atölye 6 Ocak Perşembe günü saat 18:30'da Zoom’da düzenlenecek.

5 Ocak etkinliğine buradan, 6 Ocak etkinliğine de buradan başvurabilirsiniz. 


Etiketler: insan hakları, yaşam, eğitim
nefret