21/12/2023 | Yazar: Kaos GL

LGBTİ+ aile grupları ve dernekleri, Benim Çocuğum belgeselinin sansürlenmesinin ardından eğitimcileri, öğrencileri, sivil toplumu, sendikaları ve özel sektörü filmi göstermeye çağırdı.

“Üniversitelerdeki sansüre karşı dur, Benim Çocuğum’la sesini duyur!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ aile grupları ve dernekleri, Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün (BÜSK) üniversite yönetimi tarafından engellenen “Benim Çocuğum” gösterimiyle ilgili açıklama yaptı.

Aileler, yasaklara karşı eğitimcileri okullarında, öğrencileri kulüplerinde, sivil toplumu, sendikaları ve özel sektörü; belgeseli göstererek bir arada olmaya, özgürlükleri savunmaya, özgür düşüncenin ve çeşitliliğin destekçisi olmaya çağırdı.

Akdeniz Antalya Aileleri Grubu, Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu, İzmir LGBTİ+ Aileleri Grubu, GALADER – Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği ve LİSTAG – LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği’nin çağrıcı olduğu metin şöyle:

“Boğaziçi Üniversitesi yönetiminin, 2013’ten bu yana dünya çapında gösterimleri yapılan ve ödüller kazanan, Kültür Bakanlığı belgeli Benim Çocuğum belgeselinin gösterimini engellemesi, çocukları eşcinsel, biseksüel, trans, interseks (LGBTİ+) olan biz anne ve babalar için Türkiye’de insan haklarının ve üniversitelerin uzun süredir maruz kaldığı baskı ve ayrımcılığın bir başka örneğidir.

Yönetmenliğini Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni Can Candan’ın yaptığı, çocukları LGBTİ+ olan ebeveynlerin (LİSTAG) yaşadıklarını anlattıkları Benim Çocuğum belgeseli, on bir yıldır toplumumuzda ve birçok ülkede farkındalık yaratmaya devam etmektedir. Biz LGBTİ+ aileleri olarak, çocuklarımızın eşit haklarına saygı gösterilmesini, toplumsal farkındalığın artırılmasını ve ayrımcılıkla mücadelenin desteklenmesini talep ediyoruz.

Şimdi bir kez daha bir araya gelme, özgürlüklerimiz ve insan hakları için birlik olma ve Benim Çocuğum’u izleme zamanıdır!

Biz, LGBTİ+ anne ve babaları olarak, haksızlıklara ve ayrımcılığa karşı çıkmaya ve çocuklarımızın hakları için mücadele etmeye devam edeceğiz. Özgürlükleri ve toplumsal çeşitliliği önemsiyor, yasaklara karşı eğitimcileri okullarında, öğrencileri kulüplerinde, sivil toplumu, sendikaları ve özel sektörü, mümkün olan her fırsatta belgeselimizi göstererek bir arada olmaya, özgürlükleri savunmaya, özgür düşüncenin ve çeşitliliğin destekçisi olmaya çağırıyoruz.”


Etiketler: medya, çalışma hayatı, eğitim, aile
İstihdam