05/05/2014 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ’den öğrenciler 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle kampüslerinde yürüyüş yapacak.

Üniversiteliler Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ’den öğrenciler 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle kampüslerinde yürüyüş yapacak.
 
Kaos GL Derneği’nin her yıl Türkiye’de çeşitli etkinlikler ve eylemlerle gündemleştirdiği 17 Mayıs Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün vesilesiyle; Boğaziçi Üniversitesi ve ODTÜ’den öğrenciler kampüslerinde yürüyüş düzenliyor.
 
ODTÜ’de 4. Onur Yürüyüşü
ODTÜ LGBTİ Dayanışması 10 Mayıs saat 18.00 ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde toplanarak Bahar Şenliği’ne katılacak. Bu sene 4.sü düzenlenen yürüyüşe ilişkin ODTÜ LGBTİ şu çağrıyı yaptı:
 
“Sen de sessiz kalma! Heteroseksizme, ahlakçılığa, nefret suçlarına, ataerkiye, türcülüğe, ranta, militarizme, baskıya, faşizme, sansüre, kapitalizme, muhafazakarlığa... Karşı çık, haykır, boyun eğme!”
 
Yürüyüş çağrısına şu adresten ulaşılabilir.
 
Boğaziçi, heteroseksizme karşı yürüyor!
LuBUnya-Boğaziçi ise geçen yıl 17 Mayıs’ta gerçekleştirdiği kampüs yürüyüşünü bu yıl 16 Mayıs saat 17.00’de yapacak. Kuzey Kampüs kütüphane önünden başlayacak yürüyüşün ardından Güney Meydan’da eğlence düzenlenecek.
 
LuBUnya, “makul, makbul ve muhayyel” vatandaş tanımına kıstırılmaya ve ikili cinsiyet düzeni içinde asimile edilmeye karşı yürüyeceklerini belirterek; dayatılan erkeklik ve kadınlıktan bunalmış heteroseksizm karşıtı öğrencileri birlikte yürümeye davet etti.
 
Heteroseksizmin duvarlarını yıkmaya!
Şehrin tamamı gibi kampüslerin tamamını da istediklerini hatırlatan LuBUnya şöyle devam etti:
 
“Homofobi ve transfobi hepimizin meselesi. Ayrımcı bir ideoloji olan heteroseksizme, homofobik ve transfobik şiddete teslim olmayacağız. Neoliberal otoriterleşmeye, muhafazakarlaşmaya, ırkçılığa ve milliyetçiliğe, militarizme, cinsiyetçiliğe, türcülüğe ve ayrımcılığın her türlüsüne karşı 16 Mayıs Cuma bir aradayız. Tıpkı şehrin tamamını istediğimiz gibi kampüslerin de tamamını istiyoruz. Homofobik ve transfobik şiddete karşı kurduğumuz öğrenci topluluklarıyla birlikte, dayanışma içinde heteroseksizme karşı yürüyor, gökkuşağı bayrağını yükseltiyoruz. Bizler sınıfsız ve sömürüsüz olduğu kadar cinsiyetsiz de bir dünya istiyoruz. Bizler özgürleşmeden hiç kimse özgürleşmiş olmayacak. Bizim hayallerimiz heteroseksizmin kaleleri okullara dar gelir. Haydi heteroseksizmin duvarlarını yıkmaya, hep birlikte özgürleşmeye!”
 
Boğaziçi Üniversitesi’ndeki yürüyüşün çağrı metnine ise şu adresten ulaşılabilir. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam