22/03/2022 | Yazar: Kaos GL

Lara Özlen, Üretimhane’de Queer Teori ve Sinema hakkında konuşacak.

Üretimhane’de Queer Teori ve Sinema konuşulacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Haber: Üretimhane

Lara Özlen, Queer Teori ve Sinema başlıklı konuşmasıyla Üretimhane’ye davet edildi. 29 Mart Salı akşamı, 19.30-21.30 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleşecek seminerde seçilen filmler üzerinden toplumsal cinsiyet ve sinema ilişkisi, LGBTİ+ temalı ve queer filmler, LGBTİ+’ların sinema tarihindeki temsilleri ele alınacak.

Queer Teori ve Sinema başlıklı bu seminerde toplumsal cinsiyet meselesinin film evreninde yarattığı etkiden, kronolojik bir çizgide LGBTİ+ temalı filmlerden queer filmlere geçişten bahsedilecek.

Bu kavramlardan yola çıkılarak LGBTİ+’ların sinema tarihindeki temsillerine, bunların ana akım diğer temsillerden farkına, queer karakterlere ve queer film yapımı tekniklerinin (mizansen, kurgu, oyuncu seçimi gibi) hikaye anlatımında yarattığı etkiye daha yakından bakılacak ve seçilen filmler üzerine konuşulacak.

İncelenecek filmler:
– The Skin I Live In (Pedro Almodovar, 2011)
– Hedwing and The Angry Inch (James Cameron Mitchell, 2001)
– Meshes of the Afternoon (Maya Deren, 1943)
– Tomboy (Celine Sciamma, 2011)

Etkinlikte şu sorulara yanıt aranacak:

LGBTİ+ filmler ne demek? Sinema endüstrisinin tanımladığı gibi içinde LGBTİ+ karakterler olan filmler mi demek? Peki queer teori hangi noktada devreye giriyor ve nasıl bir etki yaratıyor? Queer filmler birbirine benzeyen LGBTİ+ karakterleri merkezine alan hikayelere alternatif yaratabilir mi?

Etkinlik Zoom üzerinden ücretsiz olarak gerçekleşecek. Detaylı bilgi ve kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam