21/09/2015 | Yazar: Kaos GL

Vahdet gazetesi, Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nı hedef gösterdi.

Vahdet, Kaos GL’nin konferansını hedef gösterdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Vahdet gazetesi; dünyanın dört bir yanından bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getirecek Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nı hedef gösterdi.

Homofobik ve transfobik nefret söylemi içeren yayınlarıyla bilinen Vahdet gazetesi bu sefer de Kaos GL’nin 5-6 Kasım’da yapacağı Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nı hedef gösterdi.

Vahdet, üst düzey Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Konseyi (AK) ve Avrupa Birliği (AB) yetkililerinin yanı sıra; Türkiye’den ve diğer ülkelerden milletvekili ve belediye başkanlarının katılacağı konferansı “BM’den Eşcinsel Hamilik” başlığıyla duyurdu.

Vahdet eşcinsellere ‘sapık’ ve ‘sapkın’ demeye devam ediyor!

Gazete, konferansa BM katılımını “Birleşmiş Milletler, cinsi sapıkların hâmisi kesildi” ifadeleriyle gördü. Eşcinselleri “toplumların ahlakını ifsad eden sapkınlar” ve “cinsî sapıklar” ifadeleriyle hedef gösteren haberde, BM’nin IŞİD zulmünden kaçan eşcinsellere ilişkin toplantısı da hedef alındı:

“Geçen ay Suriyeli cinsî sapıklar için özel toplantı yapan BM, Simdi de Türkiye'deki sapkınların konferansında boy gösterecek.”

Konferans ne zaman, neden yapılacak?

Yirmi bir yıldır LGBTİ hakları için mücadele eden Kaos GL, 5-6 Kasım tarihleri arasında Ankara Rixos Hotel’de Uluslararası Cinsiyet, Çeşitlilik ve Sosyal İçerme Konferansı’nı  düzenliyor. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma, Ayrımcılık Karşıtı Sempozyum gibi etkinliklerle homofobi ve transfobiye karşı mücadeleyi LGBTİ toplumu, siyasetçiler, gazeteciler ve farklı alanlardan uzmanlarla tartışma olanağı yaratan dernek bu konferans ile dünyanın dört bir yanından bürokratları, siyasetçileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini bir araya getirecek.

Konferansın Türkçe ve İngilizce internet sitesine, katılımcıların tamamına ve programa şuradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
İstihdam