06/02/2015 | Yazar: Kaos GL

Vahdet gazetesinin LGBTİ’leri hedef gösteren haberlerine eğitim mitingi ve boykotuna katılacak Liseli LGBTİ grubu eklendi.

Vahdet’in hedefinde Liseli LGBTİ var: Sapkınların hedefi liseliler Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Vahdet gazetesinin LGBTİ’leri (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hedef gösteren haberlerine eğitim mitingi ve boykotuna katılacak Liseli LGBTİ grubu eklendi.
 
Hedef gösteren ve nefret söylemi üreten haberleriyle bilinen Yeni Akit’ten ayrılanların kurduğu Vahdet gazetesi Liseli LGBTİ oluşumunu “sapkın grup” olarak adlandırdı. Gazetede Osman Yiğit imzasıyla çıkan haberde şu ifadelere yer verildi:
 
“CHP ve HDP’nin desteğini de alan cinsel sapkın çevreler şimdi de liselere yönelerek, ahlâksızlıklarını gençlere aşılamaya çalışıyor. ‘Liseli LGBTİ’ adında bir grup kuran sapkınlar, öğrencileri pikniğe, geziye ve sapkın film gösterimlerine davet ederek etkinlik alanlarını genişletmenin peşinde.”
 
Vatandaşların LGBTİ’lerin okullara sokulmamasını istediğin iddia edildiği haberde ayrıca kaosGL.org’da yer alan “8 yaşındaki trans çocuktan açılma şarkısı” haberi paylaşıldı.
 
Vahdet ile Yeni Akit nefrette birleşiyor
 
LGBTİ öğrenci gruplarının cinsiyetsiz tuvalet taleplerini “rezalet” olarak duyuran haber, Yeni Akit’te de “Lisede Tuvalet Skandalı” başlığıyla yer aldı.
 
Liseli LGBTİ, Yeni Akit’in geçtiğimiz yıl Mart ayında “sapkınlar liselere el attı” başlıklı haberini bir açıklama yayınlayarak kınamıştı. Vahdet ise geçtiğimiz ay Uluslararası Af Örgütü’nün “Kore Bize Gaz Verme” kampanyasına destek veren Kaos GL Derneği’ni hedef almıştı.
 
Vahdet’e göre “rezalet”, gerçekte olan “ayrımcı eğitime ret”
 
Liseli LGBTİ’ler, Alevi derneklerinin öncülüğünde, 19. Eğitim Şûrası’ndan çıkan ‘din dersi kitaplarında Alevilik konusunun genişletilmesi önerisine ret’ ve ‘din dersinin ilkokul 1’inci sınıflarda da okutulması’ kararlarına tepki için 8 Şubat mitingi ile 13 Şubat uyarı boykotuna destek verecek. 

Etiketler: medya
İstihdam