13/04/2010 | Yazar: Kaos GL

Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, kadına yönelik

VAKAD Altı Yaşında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, kadına yönelik ayrımcılığa karşı dayanışmayı yükseltmek için bir araya gelen kadınların "Sen kadınsın yapamazsın" diyenlere inat, "Erkekler ne der?" diye düşünmeden kurduğu Van Kadın Derneği, altıncı yılını tamamladı.
 
Van'da şiddetsiz bir yaşam için mücadele veren kadınların bir araya gelerek kurduğu Van Kadın Derneği (VAKAD), altıncı yılını tamamladı.
 
"Erkekler ne der diye düşünmeden örgütlendik"
Van Kadın Derneği'nin kuruluş mesajında, şu ifadeler yer aldı:
"Sen kadınsın yapamazsın" diyenlere takvimden bir satır: Tarihte bugün, altı yıl önce Van Kadın Derneği kuruldu. Bu topraklarda insanlık dışı muameleyi reddetmeye, konulan hiçbir kurala uymamaya kararlı kadınlar ve kız çocukları yetişiyor. "Erkekler ne der?" diye düşünmeden örgütlendik. Bu yüzden umutluyuz.
 
Bizi severken aslında nefret ettiler, aşklarını eve kapatarak yaşattılar,döverek kutsadılar,öldürerek hakkımızı verdiler. Onlar, egemen olanlar.
 
Hiç bir zaman eşit hissetmedik. Bu yüzden kurulduk: Eşit olduğumuzu kazımak için akıllarına. Terk ettik, reddettik, namlunun ucundan, ipin halkasından, kapının eşiğinden kaçtık.
Birbirimize sarıla sarıla şiddetten kaçtık, onu öfkesiyle yalnız bıraktık.
 
O, egemen olan. Eğer değişmeyeceksen orada olmayacağız artık. Çocuklarımıza, çevremize ve kendimize bunu öğretiyoruz çünkü: kararlarım iki dudağının arasında değil! Kararlarımı kendim alacağım!"
 
Güçlenmek için yarını beklemeyelim
Kurulduğu 9 Nisan 2004'ten bu yana Van Kadın Derneği'nin kapısını çalan ve derneğe kapılarını açan herkese teşekkür eden VAKAD'lı kadınlar, dayanışma çağrı da yaptılar:
"Güçlenmek için yarını beklemeyelim. Ömrümüzün son gününde bile eşit ve özgür yaşamak için geç kalmış olmayacağız. Günümüz kutlu olsun!"
 


Etiketler: kadın
nefret