13/11/2016 | Yazar: Kaos GL

Van Kadın Derneği’nin faaliyetleri 3 ay süre ile OHAL kanunu kapsamında durduruldu.

VAKAD: ‘Derneğimizin ofisinden, kapısından, anahtarından bile korkulması bizi onurlandırıyor!’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Van Kadın Derneği’nin faaliyetleri 3 ay süre ile OHAL kanunu kapsamında durduruldu.

370 derneğin faaliyeti İçişleri Bakanlığı’nca “milli güvenliğe tehdit oluşturduğu” suçlamasıyla durduruldu. Faaliyetleri 3 ay süre ile OHAL kanunu kapsamında durdurulan dernekler arasında olan Van Kadın Derneği'nin (VAKAD) ofisi mühürlendi.

Ofisin mühürlenmesinin ardından açıklama yapan VAKAD “Kapımıza mühür vurabilirsiniz ama gözlerimize, aklımıza, ruhumuza, çalışmalarımıza mühür vuramazsınız” dedi.

“OHAL dediğiniz şey sizin eril hallerinizdir”

Basın açıklamasının tam metni şöyle:

“Biz kadınlar bina değiliz, ofis değiliz, kapı değiliz, kapı anahtarı değiliz. Binalarımıza, ofislerimize, kapılarımıza mühür vurup, anahtarlarımızı alabilirsiniz ama mücadelemizi, dayanışma ruhumuzu alamazsınız. Onca emeğimizi çalamazsınız. “Kapımıza mühür vurabilirsiniz ama gözlerimize, aklımıza, ruhumuza, çalışmalarımıza mühür vuramazsınız.”

VAKAD'ın 8. yıl etkinliklerinden bir kare, 2012

“OHAL dediğiniz şey sizin eril hallerinizdir. OHAL dediğiniz şey sizin korku hallerinizdir. OHAL bahanesi ile hak temelli çalışan, cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele eden; kadınlara yönelik şiddetle mücadele eden, kadın danışma merkezi, kadın sığınma evi, seminerler, eğitimler, kampanyalar yürüten bir kadın örgütünün faaliyetlerini geçici olarak durdurmak apaçık kadın düşmanlığıdır, kadınları cezalandırmaktır. Suçluyuz! Çünkü demokrasinize taş koyduk.”

“VAKAD bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır”

“Biz VAKAD ile bir kez daha gurur duyuyoruz, VAKAD’lı olmakla gurur duyuyoruz. Öznesi olduğumuz yegane oluşum bağımsız kadın hereketidir. Biz kadın hareketinin bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Derneğimizin ofisinden, kapısından, anahtarından bile korkulması bizi onurlandırıyor; bu utanç sizindir.”

“Mekanlarımız sizin olsun, utanç sizin olsun. Dayanışmamız, mücadelemiz , onurumuz bizimdir. VAKAD olarak mührünüze karşı her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz, bu hukuk dışı karara karşı hukuksal olarak da mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“VAKAD bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır” Yaşasın kadın dayanışması!”


Etiketler: kadın
İstihdam