26/10/2010 | Yazar: Kaos GL

Esmeray'ın Kumbaracı50'deki oyununu "Skandal mekanda skandal oyun" başlığıyla haberleştiren Vakit gazetesi hakkında "hakaret" suçlamasıyla dava açıldı.

Esmeray'ın Kumbaracı50'deki oyununu "Skandal mekanda skandal oyun" başlığıyla haberleştiren Vakit gazetesi hakkında "hakaret" suçlamasıyla dava açıldı. Avukat Yasemin Öz, "Vakit'in LGBT bireylere yönelik haberleri sistematik bir hal aldığı için halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan da dava açılmalıydı" dedi. 

Vakit Gazetesi hakkında hakaret ve kişilik haklarına saldırı suçlarından dolayı Esmeray tarafından yapılan şikayet üzerine Bakırköy Basın Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, Vakit Gazetesi yetkilisi hakkında iddianame düzenlendi ve dava açıldı. Vakit Gazetesi yetkilisi aleyhine açılan davanın ilk duruşması, Mart ayında Bakırköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
 
Vakit Gazetesi, 20 Temmuz 2010 günlü internet nüshasında, Esmeray’ın Kumbaracı 50’de sergilediği bir dizi oyunu hakkında “Müslümanları Tahrik Edecekler” başlığı ile yayınladığı haber içeriğinde, Esmeray hakkında hakaret içeren sözcükler kullanmıştı.
 
Daha önce de Kaos GL Derneği’nin her yıl düzenlediği Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma ile ilgili haber içeriklerinde hakaret içeren sözcükler kullanıldığı gerekçesi ile Vakit Gazetesi hakkında şikayette bulunulmuş, ancak savcılık hakaretin Kaos GL’ye değil, Homofobi Karşıtı Buluşma’ya katılan TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Zafer Üskül’e yönelik olduğu gerekçesi ile Vakit Gazetesi hakkında takipsizlik kararı vermişti.
 

Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam